I seneste laget

historier om kvinner og menn

Velg format

299 kr
Kommer for salg
03.05.2024
ISBN
9788203452307
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Claire Keegan, omtalt av New York Times som en mester i novellesjangeren, undersøker alt som står i veien for det som kunne vært mellom kvinner og menn, som smålighet, vekten av forventninger og en konstant, ulmende trussel om vold. Potente, ladede og rystende presise, vil disse mesterlige fortellingene klinge videre i leseren lenge etter at boken er lukket.

«Keegan briljerer. (...) Med et utrolig grep om språklige nyanser blir hver setning et tveegget sverd, tung av mening. Hennes evne til å formidle komplekse situasjoner i stemningsfulle scener med få ord, gir umiddelbart lyst til å utforske hele forfatterskapet hennes. De elegant integrerte antydningene det økonomiske språket beriker historiene, inviterer til å lese dem igjen og oppdage noe nytt.» Maren Dahl Keller, Bok365 (Terningkast 6)

«Fillern, så fint. Litterært håndverk fra øverste hylle. (...) Det er en intens tilstedeværelse i tekstene. (...) Den knappe stilen avslører en altgjennomstrømmende musikalitet. Dette er tekster som kan leses høyt, de ligger godt i munnen, de er rytmiske og ordene hun bruker er latterlig dagligdagse. (...) Mine assosiasjoner går dessuten til andre forfattere jeg setter høyt, som Marguerite Duras eller Ali Smith, Per Petterson eller Rune Christiansen. De har alle den samme ærbødigheten og presisjonen i sin omgang med språket. For øvrig kunne ikke Claire Keegan hatt en bedre medspiller enn oversetteren Merete Alfsen.» Anne Cathrine Straume, NRK (Terningkast 5)

«Fortettet, humoristisk, underfundig - og alvorlig.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Storartet skrivekunst. (...) prisbelønte og universelt kritikerroste Claire Keegan (f. 1968) fra Irland skriver bedre enn de fleste, og leverer helstøpt, subtil, sammensatt og storartet skrivekunst, upåklagelig oversatt av Merethe Alfsen. (...) Keegan formidler rikelig med sanseinntrykk, men bruker få metaforer. Språket er økonomisk, men ikke knapt. De nøye utmeislede dialogene er så å si uten unntak personbeskrivende. Alle enkeltdelene betyr noe, og Keegan føyer dem sammen til en meningsfull og perspektivrik helhet. Det er elegant gjort.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Med en dirrende nerve dras vi inn i noen av de forviklingene som møtet mellom kvinne og mann skaper. (...) uten at store ord brukes. Ikke noe melodrama. Bare ren skrivekunst.» Andrew P. Kroglund, Vårt Land

«Fabelaktig og forsiktig. (...) Formmessig er den bygget opp med subtil perfeksjon. Sanselig sett er alt så levende og glassklart skildret at det litterære nytelsessenteret i hjernen blinker med en sjelden stråleglans. (...) Claire Keegan har en sjelden teft og følsomhet, både for omgivelser, sanselige inntrykk og menneskers kompleksitet. (...) Hun lar oss kjenne på det ladede, innviklede tomrommet som står igjen når en side må vike.» Live Lundh, Morgenbladet

«Det er berre å gi seg over. Dette er meisternoveller.» Hilde Vesaaas, Dag og Tid]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2024
ISBN 9788203452307
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Merete Alfsen
Salgsdato 19.04.2024
Orig. tittel So late in the day : stories of women and men
Emne Dublin Noveller Ekteskap og parforhold Skjønnlitteratur
Claire Keegan

Claire Keegan

Claire Keegans bøker er hyllet over hele verden og oversatt til mer enn 30 språk. Novellesamlingene Antarctica og Walk the Blue Fields ble belønnet med henholdsvis The Rooney Prize for Irish Literature og The Edge Hill Prize, sistnevnte for beste novellesamling utgitt i Storbritannia.

For Tre lys Keegan hedret med the Davy Byrnes Award - verdens viktigste pris for noveller. Småting som dette var kortlistet for Bookeprisen og the Rathbones Folio Prize, og vant the Orwell Prize for Political Fiction og The Kerry Prize for Årets irske roman. Forfatteren ble kåret til Årets forfatter av Literaure in Ireland i 2023. Les mer

Artikler

Claire Keegan om skriveprosessen og den første setningen

Her forteller den irske forfatteren om å lese, skrive og tenke i avsnitt fremfor setninger.
Les mer