Hunger

Velg format

99 kr
På lager
ISBN
9788203255441
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Marius er hjemme igjen. Tilbake i leiligheten der storebroren alltid var syk, før han plutselig ble frisk. Tilbake i køyesenga der han drømte om Karla hver natt. Tilbake i skogen der han ble kjent med Kai. Tilbake til den tiden da alt forandret seg. For alltid.
"Hunger" handler om Marius, Sven, Karla og Kai. Om hva det vil si å komme tilbake, og om hva det vil si å lengte. "Den er medrivende, mørk, engasjerende og forvirrende. Ganske sikkert provoserende. Og i alle fall en bok man ikke blir ferdig med så lett. (...) 'Hunger' engasjerer, forfører og stiller spørsmål. Det er intet mindre enn fantastisk."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Jeg syns Rosenløw Eeg har lyktes med denne spenningsromanen for ungdom. Det driver så godt at det er vanskelig å legge boka fra seg (...) Den er spennende, trekker fram temaer unge antakelig er opptatt av eller strir med uten at det blir påtrengende, og det er kanskje det fineste av alt med boka, nettopp det at dette er ungdommens verden og virker tro mot den. "
Tage Aske Holskil, Tønsbergs Blad (terningkast seks)

"Det er noe med stilen til Harald Rosenløw Eeg som gjør at du kjenner ham igjen med det samme: Den energiske rytmen i teksten, de overraskende og kompromissløse bildene."
Anne Cathrine Straume, NRK

Juryens begrunnelse til Bragepris-nominasjonen:
"Harald Rosenløw Eeg har skrevet en medrivende psykologisk thriller. Marius kommer tilbake til Tønsberg etter å ha vært borte en stund. Hva har skjedd? Eller har det egentlig skjedd noe? Hva er sant og hva er bare fantasier i Marius sitt hode? Dette er historien om en ung gutt og hans verden som er i ferd med å falle fra hverandre. Gjennom et intenst språk kommer vi tett på Marius og hans sinn, men 'Hunger' gir ingen svar. Den provoserer med sin åpenhet, men trigger samtidig til diskusjon. God litteratur engasjerer, forfører og stiller spørsmål. 'Hunger' er en slik bok."

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Utgitt 2012
ISBN 9788203255441
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 09.10.2012
Emne Skjønnlitteratur Outsidere Ensomhet Ungdom Romaner Tønsberg Kjærlighet
Harald Rosenløw Eeg

Harald Rosenløw Eeg

Harald Rosenløw Eeg (f. 1970) debuterte som forfatter i 1995 med romanen "Glasskår" som han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og Kulturdepartementets debutantpris for, og som senere ble en prisbelønnet film. I 1997 fikk han Brageprisen for romanen "Vrengt". "Karmakongen" (2000) ble belønnet med Språklig Samlings Litteraturpris, og i 2004 fikk han på ny Brageprisen, da for "Yatzy", som dessuten ble tildelt Kulturdepartementets litteraturpris 2005. I 2006 kom romanen "Alt annet enn pensum". "Løp hare løp" (2008) er Eegs andre voksenroman. Han er også manusforfatter for de prisbelønte filmene "Hawaii, Oslo" og "Uro" - og for Erik Poppes spillefilm "De usynlige". Harald Rosenløw Eeg har fått Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris 2009 som en honnør og et bidrag til videre kunstnerisk virksomhet. For "Gyldig fravær" (2011) ble han tildelt Kulturdepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok. "Hunger" (2012) var nominert til Brageprisen. "Kvartinger" (2016) er foreløpig hans siste roman.
Bøkene hans er oversatt til dansk, svensk, tysk, nederlandsk og fransk. Les mer

Artikler

Gutten i mørket.

Gutten i mørket er en intens spenningsroman fra et Norge i krig, og samtidig en aktuell ungdomsroman om krigens mange konsekvenser.
Les mer