Hold meg til jeg sovner

et liv i skyggene av 22.juli

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203369568
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Fire år gammel flykter Lara Rashid sammen med familien sin fra irakisk Kurdistan i 1999 og etter en krevende tid på asylmottak i Nes begynner de et trygt liv på Nesodden. Men snart skal mørke skygger legge seg over det lykkelige rekkehuset de har skaffet seg.
Den 22.juli 2011 blir 18-år gamle Bano, familiens eldste datter drept på Utøya. Fanget i sorg får Lara for seg at hun må overta rollen til storesøsteren. Et valg som får store konsekvenser for hennes eget liv. Hvem er hun nå? Uten Bano? Samtidig er hun fanget i familiens bunnløse sorg. De trodde de hadde kommet til verdens fredeligste land. I stedet har det gode livet de skapte seg blitt en vond drøm både Lara og familien strever med å komme seg ut av.
Hold meg til jeg sovner er en gripende kurdisk familiehistorie, en fortelling om å finne seg selv i sorgen og en bit norgeshistorie vi aldri må glemme.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203369568
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 17.09.2021
Emne Sorg Flyktninger Faglitteratur Irak Selvbiografier 22. juli-terroren Norge
Lara Rashid

Lara Rashid

Lara Rashid (f.1994) har bachelor i Internasjonale relasjoner fra School of Oriental and African studies (SOAS) i London og er trainee i Schibsted. Hun har studert journalistikk ved OsloMet og jobber som journalist i VG. Hun har også vært praktikant ved den norske ambassaden i Sarajevo. Les mer