Hasj og høykultur

Annen tilknytning:

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203362217
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

 

«Tobias Nordbø har det til felles med sine forbilder, Dag Solstad og Matias Faldbakken, at han ser tidsånden. Og er i stand til å gripe den.» Knut Hoem, NRK

«Om og for den rusliberale skravleklassen.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«Velskrevet, kunnskapsrikt og underholdende.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Velskrevet og tankevekkende debutroman.» Stein Roll, Adresseavisen

Med HASJ OG HØYKULTUR gjør Tobias Nordbø en velkjent tematikk om studenter, dop og utagerende festing til en eksistensiell roman der latteren etter hvert blir ganske mørk.

Sebastian fra Stavanger studerer statsvitenskap i Oslo og er sulten på livet. Men når han begynner å selge cannabis for å finansiere tilværelsen i den svindyre hovedstaden går det galt. Fryktelig galt.

Sebastian bestemmer seg for å bli weed-dealeren til innflytelsesrike høystatusmennesker i Det Norske Lauzun-forbund, et hemmelig ruskulturforbund. Han forelsker seg i jusstudenten Kaja fra Nordstrand, lever et dobbeltliv overfor sine foreldre, eksperimenterer med sopp og mdma, deltar i en orgie, svikter sin beste venn, forråder sin nabo, truer en tidligere utenriksminister og tenker på hva han skal gjøre etter sommeren.

Sebastians nærmeste omgangskrets utgjøres av bestevennen Aron fra Bærum med egen leilighet, dealeren og sosiologistudenten Skeven, DJ-paret The Jazzy Jew og The Funky Aryan som spilte på Oslo-avtalens etterfest på Grand Hotel på nittitallet, den styrtrike Preben som skriver masteroppgaven «Sjalusi og mindreverdighetskomplekser i VM i fotball-serien til Dag Solstad og Jon Michelet», og arkitektstudenten Mathias som bygger en modell av et asylmottak som skal redde den norske velferdsstaten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788203362217
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 25.01.2017
Emne Skjønnlitteratur Romaner Oslo Narkotikamisbruk
Tobias Nordbø

Tobias Nordbø

Tobias Nordbø (f. 1989) debuterte i 2017 med romanen Hasj og høykultur. Han har en mastergrad i litteraturvitenskap fra UiO og har jobbet som skribent og manusforfatter for TV. Tobias Nordbø er bosatt i Oslo, men er opprinnelig fra Stavanger. På gjengrodde turstier (2019) er andre roman i en planlagt trilogi om Søren Kierkegaards eksistensnivåer.

Sagt om "Hasj og høykultur":

«Tobias Nordbø har det til
felles med sine forbilder, Dag
Solstad og Matias Faldbakken,
at han ser tidsånden. Og er i
stand til å gripe den.» Knut Hoem, NRK

«¿ om og for den rusliberale
skravleklassen.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«¿ velskrevet, kunnskapsrikt
og underholdende.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Velskrevet og tankevekkende
debutroman.» Stein Roll, Adresseavisen Les mer

Andre i samme serie

  1. På gjengrodde turstier
    På gjengrodde turstier
    Ebok
    169 kr