Gyldig fravær

Velg format

99 kr
På lager
ISBN
9788203254284
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Fem ungdommer sitter innesperret i en T-banevogn etter en voldsom eksplosjon. Ingen av dem vet hvordan de havnet der. Eller gjør de det? Vi følger Anjo, Sherpa, Bruno, Ida og Albert i timene fram til eksplosjonen - og timene etter. Fem liv som påvirker hverandre, fem historier som flettes sammen. Hva er de mest redd for? Å bli værende under jorda, eller å komme seg opp og ut derfra?
"Gyldig fravær" er en roman om det vi frykter mest. Og om det vi ønsker oss mest i livet. Rosenløw Eeg er tildelt Kulturdepartementets litteraturpris for boken.
"La meg si det med en gang: Harald Rosenløw Eeg er min mann."
Anne Cathrine Straume, NRK P2

"... det er ikke hverdagskost å lese ei ungdomsbok som er såpass actionfylt og samtidig åpner for så mye tankevirksomhet."
Marie L. Kleve, Dagbladet

"Rosenløw Eegs roman er fascinerende, skrevet med en penn av sjelden kvalitet i ungdomsromansammenheng ..."
Inger Østenstad, Barnebokkritikk.no

"Her har forfatteren en av sine sterkeste sider: Evnen til å gå dypere inn på de litterære personene, og som nok en gang viser at Rosenløw Eeg har betydelig mer å by på som ungdomsromanforfatter enn det store gjennomsnittet."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Rosenløw Eeg viser nok en gang sin språklige styrke. Språket er hardt-slående og kjapt, men også lyrisk, sanselig og metaforrikt."
Heidi Sævareid, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Utgitt 2011
ISBN 9788203254284
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 09.11.2011
Emne Skjønnlitteratur Terrorisme Ungdom Romaner Oslo Ulykker
Harald Rosenløw Eeg

Harald Rosenløw Eeg

Harald Rosenløw Eeg (f. 1970) debuterte som forfatter i 1995 med romanen "Glasskår" som han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og Kulturdepartementets debutantpris for, og som senere ble en prisbelønnet film. I 1997 fikk han Brageprisen for romanen "Vrengt". "Karmakongen" (2000) ble belønnet med Språklig Samlings Litteraturpris, og i 2004 fikk han på ny Brageprisen, da for "Yatzy", som dessuten ble tildelt Kulturdepartementets litteraturpris 2005. I 2006 kom romanen "Alt annet enn pensum". "Løp hare løp" (2008) er Eegs andre voksenroman. Han er også manusforfatter for de prisbelønte filmene "Hawaii, Oslo" og "Uro" - og for Erik Poppes spillefilm "De usynlige". Harald Rosenløw Eeg har fått Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris 2009 som en honnør og et bidrag til videre kunstnerisk virksomhet. For "Gyldig fravær" (2011) ble han tildelt Kulturdepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok. "Hunger" (2012) var nominert til Brageprisen. "Kvartinger" (2016) er foreløpig hans siste roman.
Bøkene hans er oversatt til dansk, svensk, tysk, nederlandsk og fransk. Les mer

Artikler

Gutten i mørket.

Gutten i mørket er en intens spenningsroman fra et Norge i krig, og samtidig en aktuell ungdomsroman om krigens mange konsekvenser.
Les mer