Guds beste barn

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203269677
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Simon er løslatt fra fengsel og har flyttet fra København for å skape en ny og trygg tilværelse for den lille familien sin, selv om fortidens demoner konstant spøker i bakgrunnen.

Fetteren Mickey har planer om å flykte fra ungdomsfengselet der han driver de andre til vanvidd med den uberegnelige oppførselen sin.

På Amager i København prøver Jamil å få livet tilbake på sporet etter å ha vært innlagt på en psykiatrisk institusjon. Likevel klarer han ikke å la hevntankene ligge. For noen år siden drepte Mickey og Simon bestevennen hans, Zeki i en rus av avstumpet hat.

Guds beste barn er en medrivende og rørende fortelling om vold, rasisme, svik og vennskap.

«(...) for en bok! Morten Papes overveldende rystende skildring av overgrep, dop og drap på Amager er sterke saker.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)

«Intens og brutal fortelling om rasisme, overfall og omsorgssvikt (...) Språket er brutalt og fenomenalt, mykt og hardt, spensten i dialogene gjør at sidene nærmest vender seg av seg selv (...) vil helt sikkert ødelegge noen leseres nattesøvn.» Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Hardkokt og nådelaust om ungdomsdrap i Danmarks mest krim-belasta kvartal.» Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«... romanen appellerer til hele vårt empatiske og medmenneskelige register.» Astrid Fosvold, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203269677
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Cecilie Winger
Salgsdato 06.04.2021
Orig. tittel Guds bedste børn
Emne Skjønnlitteratur København Psykiske lidelser Fattigdom Romaner Kriminalitet Rasisme
Morten Pape

Morten Pape

Morten Pape (f. 1986) vokste opp på Amager i København og er utdannet manusforfatter ved den alternative filmskolen Super16. Han debuterte med den sosialrealistiske romanen Planen som ble en bestselger i hjemlandet og han fikk BogForums Debutantpris for. For Guds beste barn ble han tildelt DR Romanprisen. Les mer

Artikler

Les et utdrag fra Morten Papes Guds beste barn

En rå og rørende fortelling om vold, rasisme, svik og vennskap.
Les mer