Frédéric Moreau

en ung manns historie

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203371813
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Flauberts romanhelt Frédéric er en passiv, lettbevegelig drømmer. Men ambisjonene er det ingenting å si på, verken når det gjelder karriere eller den store kjærligheten. Første gang vi møter ham, er han om bord på hjuldamperen "Ville de Montereau" på vei fra Paris til den betydelig mer søvndyssende Nogent-sur-Seine. Det er her lynet slår ned: For første gang ser Frédéric kvinnen som skal bli hans store, håpløse kjærlighet: den ærbare madame Arnoux.
Forholdet mellom de to utgjør den tematiske kjernen i en roman som når langt utover skildringen av "en ung manns historie". Flauberts fortelling om denne fallerte romantiske helt er et mesterstykke, fordi han nok en gang lykkes i å nå et av sine store mål som forfatter: å skildre sine romanfigurer både med ironisk distanse og følelsesmessig nærhet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2016
ISBN 9788203371813
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Axel Amlie
Salgsdato 12.05.2016
Orig. tittel L'éducation sentimentale
Emne Skjønnlitteratur Frankrike Romaner 1800-tallet Klassisk litteratur

Gustave Flaubert

Gustave Flaubert (1821-1880) var sønn av en betydelig kirurg ved sykehuset i Rouen. Han studerte først medisin og siden jus, men ofret seg etter hvert helt for sitt forfatterskap og levde tilbaketrukket på sin eiendom i Normadie. "Madame Bovary" (1857) vakte enorm oppsikt og ble anmeldt for usedelighet da den kom ut. Andre sentrale verk av forfatteren er "L'Education Sentimentale" (1869) - på norsk har boken tittelen "Frédéric Moreau, en ung manns historie" - "Trois contes (1877) og "Boulevard et Pécuchet" (utgitt posthumt i 1881). Les mer