Flukt

roman

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203395406
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Det er julaftan. Elisabet og Sakarias har vore ved grava, sett lys, børsta snø av steinen - så køyrer han ho heim. Dei skal vere kvar for seg denne første jula utan sonen. Sorga over han har kome mellom dei. Dei har skilt lag.
Men så blir det likevel til at dei er saman julaftan. Elisabet sett seg til pianoet og speler eit stykke sonen deira likte godt.
Det skal kome til å bli ei heilt spesiell julenatt for dei begge.
Romanen "Flukt" skildrar forholdet mellom dei levande og døde og strekk seg eit stykkje utover det vi til vanleg oppfattar som realisme.


VINNER AV UNGDOMMENS KRITIKERPRIS 2022. NOMINERT TIL BOKHANDLERPRISEN 2021.

«Flukt er nok en betydelig roman fra Carl Frode Tiller. I scene etter scene viser han en suveren evne til å fremstille mellommenneskelig dynamikk og eksistensiell smerte. Forfatteren har format nok til å forvandle uforklarlige metafysiske erfaringer til potent litteratur.» Aftenposten, Årets 10 beste bøker

«På suverent vis borer Tiller dypt i mellommenneskelige konflikter og eksistensiell smerte. Det handler om sorg og forsoning, skam og skyldfølelse. Vakkert tenkt og elegant skrevet, med en språklig musikalitet som får nakkehårene til å reise seg.» Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG, Årets tre beste bøker

«Jeg gleder meg alltid stort til Carl Frode Tiller skal komme med ny bok, i år var intet unntak. Tiller skuffer som vanlig ikke. Flukt er i grunn umulig å oppsummere på tre setninger, men den handler om Elisabet og Sakarias, og deres første jul uten deres døde sønn, Johannes. Sterk og bevegende romankunst.» Trine Saugestad Hatlen, VG, Årets tre beste bøker

«Språkskjønt og skarpt om kommunikasjonen mellom de aller nærmeste. Tiller er en mester til å skrive fram sårheten og de dulgte hensiktene, agget og anklagene som ligger gjemt i samtalenes folder.» Maya Troberg Djuve, Dagbladet, Årets beste bøker

«Det høres rarere ut enn det oppleves å lese, plottet i Carl Frode Tillers fine, undrende, vakkert kompo

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 199
Utgitt 2022
ISBN 9788203395406
Format Pocket
Språk Nynorsk
Salgsdato 05.09.2022
Emne Døden Sorg Foreldre Ekteskap og parforhold Romaner Skjønnlitteratur Barn
Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller (f. 1970) er utdannet historiker. Han debuterte som forfatter i 2001 med romanen "Skråninga", som han blant annet fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og P2-lytternes romanpris for og som ble nominert til Brageprisen. I 2003 kom romanen "Bipersonar".
For sin tredje roman, "Innsirkling" (2007), har Tiller fått Brageprisen 2007, Kritikerprisen 2008 og Gyldendals Sultprisen 2008. Boken var dessuten innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris. For samme bok har han også fått EUs litteraturpris - European Union Prize for Literature - som ble delt ut for første gang i september 2009. "Innsirkling" er blitt teater og var satt opp på Det norske teatret vinteren 2011. Romanen har fått sin fortsettelse i "Innsirkling 2" (2010), som også har fått fantastiske anmeldelser, har vunnet P2-lytternes romanpris, var nominert til Bokhandlerprisen og Kritikerprisen og til Nordisk Råds Litteraturpris."Innsirkling 3" (2014) har fått en strålende mottakelse og var nominert til Bokhandlerprisen. I 2017 utkom romanen "Begynnelser".
I 2020 fikk Tiller Doblougprisen.
"Flukt" (2021) er nominert til både Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris.

Carl Frode Tiller er blitt kåret til en av landets ti beste forfattere under 35 år (Morgenbladet 2005), og "Skråninga" ble kåret til en av vår tids beste bøker (Dagbladet 2006). Forfatteren har også skrevet manus til "Skråninga" (Det norske teatret, 2004) og til teaterstykkene "Folkehelsa" (Trøndelag Teater, 2007), og "Kven er redd" (Det norske teatret, 2015). I tillegg har Tiller skrevet noveller og kortprosa for ulike aviser, tidsskrifter og antologier.

Carl Frode Tillers romaner er solgt til 19 land, senest Spania og USA. Les mer