Flaumen

novelle

Velg format

0 kr
På lager
ISBN
9788203362699
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Therese Tungens debutsamling EIN GONG VAR DEI ULVAR er en helt spesiell debut. Det sier anmelderne også. Ingen andre kan skrive så nervepirrende og pulserende om for eksempel geitekastrering, eller stalking - eller om flom.
I novellen «Flaumen» møter vi Tor og dattera hans Inger-Marie. De er de eneste i den flomrammede bygda som ikke har latt seg evakuere til tørrere områder. Og snart er huset deres som en øy i landskapet. Da hører de desperat uling fra naboens hund. Naboen som Tor hater på grunn av en tapt rettssak om en vei. Men dattera hans er bekymret for bikkja - og Tor går for å se til den.
Selv om hunder, som han sier, klarer seg helt fint, for EIN GONG VAR DEI ULVAR. Men det er ikke bare en utmagra hund i naboens hus. Naboen er der også - så vidt i live under en sammenrast bjelke. - Hjelp meg, sier han svakt.
Så spørs det da, hva Tor gjør - hjelper fienden, eller ikke ... Og jeg kan si så mye som at Tors medynk for naboen sitter langt inne - hvis den er der overhodet.

Les Therese Tungens noveller. De griper tak i deg. Garantert!

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788203362699
Format Ebok
Språk Nynorsk
Salgsdato 02.05.2017
Emne Skjønnlitteratur Noveller
Therese Tungen

Therese Tungen

Therese Tungen (fødd i 1977) kjem frå Kvam i Gudbrandsdalen og bur i Oslo. Ho jobbar som forlagsredaktør i Samlaget, og har vore litteraturanmeldar i Morgenbladet og Klassekampen. Ho har gått på forfattarstudiet i Bø og på Aschehougs forfattarskule.
Tungen debuterte i 2017 med novellesamlinga EIN GONG VAR DEI ULVAR. Boka fekk strålande mottaking, og ble nominert til Ungdommens kritikerpris.

Therese Tungen vart tildelt Aschehougs debutantstipend for 2017, og i 2018 fekk ho Bjørnsonstipendet. I 2019 utkom hennar andre novellesamling, KJÆRLEIK OG DET SOM LIKNAR. Den fekk glimrande kritikkar og vart nominert til EUs litteraturpris 2020. Våren 2022 kjem boka SNU DEG: EDVINS BOK. Les mer

Artikler

Kjærleik og det som liknar

Ønsket om nærleik til andre kan vere både ei vakker og destruktiv kraft. I Kjærleik og det som liknar skriv Therese Tungen om desse eldgamle tema.
Les mer

Møt Therese Tungen

Therese Tungen er forlagsredaktør på Samlaget, debuterte med novellesamlinga Ein gong var dei ulvar. No er ho aktuell med ny bok.
Les mer

Aschehoug debutantstipend til Therese Tungen

I Ein gong var dei ulvar skriv Therese Tungen om kva som skjer når uventa ting skjer. Korleis skal ein fortsetje når alt rundt ein endrar form?
Les mer