Fjorden

På lager
ISBN
9788203351167
Ebok
kr 149,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203351167
  • Salgsdato: 27.10.2011
  • Språk: nno
"Fjorden" er ein roman om dei store spørsmåla; om det alt for korte livet, om døden, om alle tings forgjengelegdom. Den handlar om å forma eit liv i skyggen av ein far - den levande faren, så vel som den døde.
Like mye er dette ein roman om dei små fortellingane; om ein far og ein son, om forholdet mellom dei, om livet i ein arbeidarfamilie.
Mest av alt er det ein roman om ei reise. Ei vakker utreise langs Hardangerfjorden med raude og blå bussar under stupbratte fjell. Og ei dramatisk heimferd om bord i ein liten brun trebåt ein gråvåt bølgjesterk sommardag.

"Seljestad skildrer far-sønn forholdet med både trøkk og nerve. Men det er først når han kombinerer barndomsskildringen med en nærmest essayistisk refleksjon rundt hvilke muligheter vi har for å frigjøre oss fra opphavet vårt og finne vår plass i verden i voksen alder at Seljestad viser fram det som er unikt for ham som forfatter."
Knut Hoem, NRK kulturnytt

"Med «Fjorden» sikrar Lars Ove Seljestad plassen sin på lista over landets dyktigaste, mest originale og stilsikre forfattarar. Han gjer ei gammal historie ny og har dikta fram ein eg-forteljar lesaren seint gløymer."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

" ... det er vakkert, veldig vakkert. Og sårt. (...) Seljestad har et språk som brenner. Og det brenner stille."
Olav Egil Aune, Vårt Land

"Det er vakkert og vondt."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Det er ein sterk historie som bør få mange til å tenkje over korleis me oppfører oss mot kvarandre. (...) ei perle av ei bok."
eMBe, Hardanger Folkeblad

"Språket er av framifrå kvalitet. Her møter det meg ein glitrande nynorsk med naturlege innslag av Odda-mål. Ein roman av dei absolutt betre!"
Audun Mosevoll, Dagen
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Lars Ove Seljestad

Lars Ove Seljestad

Lars Ove Seljestad (f. 1961) er utdanna sosiolog og er ei av dei viktigaste røystene i norsk samtidslitteratur. Han brakdebuterte med romanen Blind (2005) som sette omgrepet «klassereise» på dagsorden i den norske offentlegheita. Sidan har han skrive seks romanar og ei essaysamling. I 2013 debuterte Seljestad som lyrikar med Storspring. Fabrikkdikt, som fekk lysande meldingar.
Mer om forfatteren