Faen ta Dostojevskij

Velg format

159 kr
Kommer for salg
22.08.2012
ISBN
9788203218422
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Den afghanske forfatteren Atiq Rahimi har flyttet Dostojevskijs "Forbrytelse og straff" til Afghanistan, og Raskolnikov har skiftet navn til Rassul. Forflytningen gir nye perspektiver. Her reises spørsmålet om forbrytelse og straff i et samfunn som preges sterkt av våpenmakt, religiøs makt og stammemakt.
Vi befinner oss i Kabul på 90-tallet. Russerne har forlatt landet, og borgerkrigen herjer. Rassuls avdøde far var kommunist, og sønnen ble nødt til å avbryte sine studier i Sovjetunionen. Han er ansvarlig for å holde liv i både sin egen og sin forlovedes familie. Og en dag dreper han en ågerkjerring, som fra tid til annen også fungerer som hallik.
Fra nå av starter en vanvittig flukt gjennom Kabuls gater, der Rassul er like usikker på sine motiver som på sine drømmer og ønsker. Innimellom er han heller ikke så sikker på hvor alvorlig hans handling er i et samfunn der svært mange har blod på hendene. Dét er i grunnen heller ikke rettsvesenet når han prøver å melde seg. Har han egentlig drept henne? Og hvor er liket?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203218422
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Egil Halmøy
Salgsdato 21.08.2012
Orig. tittel Maudit soit Dostoïevski
Emne Skjønnlitteratur 1990-1999 Afghanistan Romaner Drap Borgerkrig

Atiq Rahimi

Atiq Rahimi er født i 1962 i Kabul, Afghanistan. Han flyktet fra sitt hjemland til Pakistan på grunn av krigen og fikk senere politisk asyl i Frankrike, der han utdannet seg innen film. Rahimi har laget flere dokumentarfilmer. Han er kjent for sin sterke antikrigsroman "Aske og jord", som han også regisserte og fikk filmpris for i Cannes. "Tålmodighetens stein" kom ut i Frankrike i 2008, og Rahimi ble tildelt den prestisjetunge Goncourt-prisen for denne romanen. "Faen ta Dostojevskij" (2012) er hans tredje bok på norsk.

Atiq Rahimis yrke som filmregissør avspeiler seg i hans romaner der han viser en enorm visuell evne. Det er blitt sagt at det er få andre enn Bergman som har hatt denne evnen til å skrive og filme parallelt. Les mer