Et fritt ord

stiftelse og samfunn 1974-2024

Velg format

369 kr
På lager
ISBN
9788203452123
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I femti år har Stiftelsen Fritt Ord hatt som mål å fremme ytringsfriheten, først og fremst i Norge, men også internasjonalt. Fritt Ords Pris og Fritt Ords Honnør har årlig løftet fram personer og institusjoner som har gjort en innsats gjennom konstruktiv eller særlig uredd bruk av det offentlige ytringsrommet. Tidvis har tildelingene vakt heftig debatt.
Stiftelsens løpende støtte til mangfoldet av ytringer vekker ikke like stor oppmerksomhet, men uten Fritt Ords økonomiske bidrag til journalistikk, bokutgivelser, debattmøter og seminarer, dokumentarfilm og -foto, biblioteker og litteraturhus ville den norske offentligheten og ordskiftet ha vært langt fattigere. Samlet løper støtten opp i flere milliarder kroner.
Hvordan har Fritt Ord forvaltet sin innflytelse fra tilblivelsen i 1974 til i dag - og hvordan har samfunnsutviklingen i samme periode satt sitt preg på stiftelsen? Med tilgang til Fritt Ords arkiv og gjennom samtaler med sentrale aktører utforsker historikeren Hilde Gunn Slottemo både stiftelsens rolle i samfunnet og det indre livet i herskapsvillaen bak Slottet i Oslo.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2024
ISBN 9788203452123
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 15.04.2024
Emne Norge Jubileumsbøker Ytringsfrihet Bedriftshistorie Faglitteratur Organisasjoner
Hilde Gunn Slottemo

Hilde Gunn Slottemo

Hilde Gunn Slottemo (f. 1968) er professor ved Nord universitets avdeling på Levanger. Slottemo har særlig vært opptatt av arbeiderhistorie, kjønnshistorie og historisk teori og metode. Hun har blant annet skrevet om menns arbeids- og familieliv i etterkrigstidas Rana, om kvinner i tungindustrien og om utdannings- og forskningshistorie, i tillegg til flere lokal- og regionalhistoriske bøker. Hun er også en aktiv samfunnsdebattant og har vært fast spaltist i flere aviser. Les mer