Essays

første bok
Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203355639
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Michel de Montaignes "Essays" (Les Essais) ble opprinnelig utgitt i perioden 1580-1588. De to første bøkene kom i 1580, den tredje i 1588. Montaignes arbeidseksemplar med håndskrevne tilføyelser og kommentarer, det såkalte Bordeaux-eksemplaret, ligger til grunn for de fleste moderne utgivelser av verket, både på fransk og i oversettelser til tallrike språk.

Dette er adelsmannen Michel de Montaignes granskninger av sin tid og av seg selv i den litterære form han ble opphavsmann til: essayet, med sine skarpe observasjoner og refleksjoner. Montaigne hopper fra det ene emnet til det andre, den røde tråden er nysgjerrigheten og utforskningstrangen som er typisk for essayets prøvende metode.
"Første bok" er den mest historisk orienterte, med en rekke kapitler der det antikke Roma og Hellas står i sentrum. Militærstrategiske og -historiske betraktninger florerer også. Andre temaer er lærdom og undervisning, vennskap, ensomhet og død. Men også emner som redsel, innbilningskraft og kannibaler har fått sin plass.

"Det er fristende å foreslå Montaigne som ferielitteratur."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203355639
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Beate Vibe
Salgsdato 24.06.2013
Orig. tittel Essais
Emne Frankrike 1500-tallet Faglitteratur Essay

Michel de Montaigne

... Michel de Montaigne (1533-1592) var utdannet jurist og innehadde en dommerstilling ved Parlamentet i Bordeaux. I 1570 trakk han seg tilbake til sitt slott Montaigne i Périgord, der han søkte å leve sorgfritt og uberørt av tidens heftige religiøse og politiske strider, i flittig studium av oldtidens filosofer. Han hadde sitt ly i tårnet, hvor han innrettet et stort bibliotek. Der leste han de kjære bøker, tenkte, nøt sin ro og gleden over å være et fornuftig menneske, og der lot han pennen fly over papiret eftersom tankene og bildene fór gjennom hans hode. Således oppstod samlingen Les Essais: en blanding av filosofiske meditasjoner, tekstkommentarer, memoarer og dagbøker. Les mer

Andre i samme serie

 1. Essays
  Essays
  Pocket
  199 kr
 2. Essays
  Essays
  Pocket
  199 kr
 3. Essays
  Essays
  Pocket
  199 kr
 4. Essays
  Essays
  Ebok
  159 kr
 5. Essays
  Essays
  Ebok
  159 kr