Bla i boken

Erik Bye

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788242166753
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Da århundrets nordmann ble kåret i 2005, kom Erik Bye på tredje plass - bak kong Olav og Einar Gerhardsen.

Det sier alt om den enestående posisjonen kringkastingsmannen, programlederen, visesangeren, dikteren, samfunnsrefseren, eventyreren og medmennesket Erik Bye opparbeidet seg i det norske samfunnet i tiårene etter krigen.

Erik Bye var fjernsynspioneren som brakte verden inn i de tusen norske stuer. Folk satt klistret når programmer som «Vi går om bord» og «Lørdagskveld med Erik Bye» rullet over skjermen. Hans unike evne til å skape relasjoner skaffet ham venner i alle samfunnslag - fra uteliggere til Hollywood-stjerner. Alle ble de en del av hans magiske verden, der de skinte i studio eller kom ut gjennom radioapparatet.

Hvem var han egentlig? Journalist og forfatter Asbjørn Bakke forteller historien om et ekstraordinært menneske, mannen med det store hjertet og den varme stemmen. Erik Bye var Norge på to bein. Men han slet også med indre demoner - busemannen i bringa, som han selv kalte dem. Rastløsheten og den tøylesløse energien måtte tidvis holdes i sjakk av alkohol.

Historien om Erik Bye er en fortelling om det Norge som vokste fram i kjølvannet av fjernsynets inntog på begynnelsen av sekstitallet. Det er et bilde av en svunnen tid, men samtidig et portrett av en nasjon som reiser seg etter krigen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788242166753
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 11.12.2017
Emne 2000-2009 Musikere TV Norge Biografier Faglitteratur 1900-tallet Journalistikk
Lest av Dennis Storhøi
Asbjørn Bakke

Asbjørn Bakke

Asbjørn Bakke (f. 1961) er vaktsjef i Aftenposten og rutinert musikkjournalist. Han har tidligere gitt ut Revolver. En skarpladd guide til rockhistorien (2007), vært medforfatter i boka Norsk rocks historie (2009) og biografien om Erik Bye (2017). Les mer

Artikler

Erik Bye - Norge på to bein

Erik Bye har betydd så mye for så mange. Denne biografien reiser en bauta over et bemerkelsesverdig menneske.
Les mer