Engelen på det sjuende trinn

På lager
ISBN
9788203371912
Pocket
kr 179,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203371912
  • Orig. tittel: Angela's ashes
  • Oversetter: Kari Risvik, Kjell Risvik
  • Salgsdato: 15.08.2016
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 472
En gripende skildring av forfatterens egen barndom og oppvekst i Irland på 1930- og 40-tallet.
Faren drikker opp de få pengene han tjener, og moren, Angela har et umenneskelig strev med å brødfø alle barna. Men tross fattigdom og svik har faren en rikdom å gi videre til sønnen; han kan fortelle historier.
Frank lytter begjærlig når faren forteller om den uovervinnelige Cuchulain som reddet Irland og om engelen på det sjuende trinn, som kommer til foreldrene med alle Franks småsøsken.
Med en uforlignelig innlevelsesevne, med humor og varme forteller Frank McCourt om familiens strabasiøse liv. "Engelen på det sjuende trinn" har vunnet både National Book Critics Circle Award i USA og den prestisjetunge Pulitzerprisen for 1996.
Boken ble også kåret til årets bok av Time Magazine.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Frank McCourt

Frank McCourt (1930-2009) ble født i New York, men flyttet til Irland sammen med sine foreldre da han var 4 år gammel. Som 19-åring reiste han tilbake til USA, hvor han studerte engelsk og senere arbeidet som lærer. Da han gikk av med pensjon, debuterte han som forfatter med boken om sin oppvekst. "Engelen på det sjuende trinn" ble en verdenssuksess, den ga ham Pulitzer-prisen og National Book Award, den ble kåret til Årets bok i Time Magazine og er også filmet. Deretter fulgte "Ja så menn", om hans første år i USA, og i "Lærer'n" forteller han med innlevelse, humor og ærbødighet om sine 30 år som lærer i New York.
Mer om forfatteren