Ein gong var dei ulvar

noveller

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203362194
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Ein gong var dei ulvar er ei samling noveller om menneske som møter noko nytt og ukjent i liva sine. Tekstane utforskar kva som skjer når folk blir pressa langt, av andre, av seg sjølv, av dei uventa retningane livet kan ta.

Allereie den første setninga grip tak i lesaren: «Det hadde regna og tora i ti dagar. Husa rundt hans stod tome og mørke, og fukta la seg som eit lag på huda og gjorde det tungt å puste. Kanskje var det berre han og Inger-Marie att i bygda, tenkte han.»

Dei seks tekstane har stor tematisk spennvidde: Ei ungjente går rundt i bygda ein sommarkveld og kjenner på saknet etter systera, som har fått kjæraste og er ute og festar. Tre ungar er åleine i ei leilegheit midt i jula, og straumen forsvinn. Ei kvinne får sparken, og merkelege ting skjer med kroppen hennar. Ein leigemordar sit i en bil utanfor eit hus og ventar på offeret sitt.

«Therese Tungen debuterer med superaktuelle og skakande noveller.» Brynjulf Jung, VG (Terningkast 5)

«I Therese Tungens glimrende debut følger vi folk i ekstreme livssituasjoner. ... Tankene i hjerner der det kognitive truer med å svikte er skrevet med et språk så friksjonsfritt og levende at jeg føler at det er mine egne tanker jeg leser.» Bjørn Hatterud, Hamar Arbeiderblad (Terningkast 5)

«Dette er sterke, foruroligende tekster med sammensatte og kompliserte personer.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«... et drivende godt språk og med aktuelle problemstillinger. En overbevisende debut!» Guri Hjulstad, Trønder-Avisa (Terningkast 5)

«Denne debuten er gjennomgående stilsikker (...) Therese Tungen skildrer oppløsningen med stor sans for både groteske detaljer og smart symbolikk.» Ingunn Økland, Aftenposten

«Vi har fått en ny spennende novellist.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Disse novellene er et velkomment, voksent og stilsikkert bidrag til norsk novellekunst.» Janneken Øverland, Klassekampen

«Therese Tungens debutarbeid må tas på alvor her og nå.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788203362194
Format Ebok
Språk Nynorsk
Salgsdato 03.03.2017
Emne Skjønnlitteratur Noveller
Therese Tungen

Therese Tungen

Therese Tungen (fødd i 1977) kjem frå Kvam i Gudbrandsdalen og bur i Oslo. Ho jobbar som forlagsredaktør i Samlaget, og har vore litteraturanmeldar i Morgenbladet og Klassekampen. Ho har gått på forfattarstudiet i Bø og på Aschehougs forfattarskule.
Tungen debuterte i 2017 med novellesamlinga EIN GONG VAR DEI ULVAR. Boka fekk strålande mottaking, og ble nominert til Ungdommens kritikerpris.

Therese Tungen vart tildelt Aschehougs debutantstipend for 2017, og i 2018 fekk ho Bjørnsonstipendet. I 2019 utkom hennar andre novellesamling, KJÆRLEIK OG DET SOM LIKNAR. Den fekk glimrande kritikkar og vart nominert til EUs litteraturpris 2020. Våren 2022 kjem boka SNU DEG: EDVINS BOK. Les mer

Artikler

Kjærleik og det som liknar

Ønsket om nærleik til andre kan vere både ei vakker og destruktiv kraft. I Kjærleik og det som liknar skriv Therese Tungen om desse eldgamle tema.
Les mer

Møt Therese Tungen

Therese Tungen er forlagsredaktør på Samlaget, debuterte med novellesamlinga Ein gong var dei ulvar. No er ho aktuell med ny bok.
Les mer

Aschehoug debutantstipend til Therese Tungen

I Ein gong var dei ulvar skriv Therese Tungen om kva som skjer når uventa ting skjer. Korleis skal ein fortsetje når alt rundt ein endrar form?
Les mer