Ein gong var dei ulvar

noveller

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203363139
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Ei bygd blir ramma av flaum, men ein mann vel å bli att saman med dottera si når dei andre evakuerer. Tre unger er aleine i ei leilegheit i fleire dager, og straumen forsvinn. Ei kvinne får sparken, og merkelege ting skjer med kroppen hennar.
I seks noveller skriv Therese Tungen om menneske som møter noko nytt og ukjent i liva sine. Nokre av dei blir pressa temmeleg langt. Kva gjer dei når livet deira tek ei uventa retning?

«Therese Tungen debuterer med superaktuelle og skakande noveller.» Brynjulf Jung, VG (Terningkast 5)

«I Therese Tungens glimrende debut følger vi folk i ekstreme livssituasjoner. ... Tankene i hjerner der det kognitive truer med å svikte er skrevet med et språk så friksjonsfritt og levende at jeg føler at det er mine egne tanker jeg leser.» Bjørn Hatterud, Hamar Arbeiderblad (Terningkast 5)

«Dette er sterke, foruroligende tekster med sammensatte og kompliserte personer.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«... et drivende godt språk og med aktuelle problemstillinger. En overbevisende debut!» Guri Hjulstad, Trønder-Avisa (Terningkast 5)

«Denne debuten er gjennomgående stilsikker (...) Therese Tungen skildrer oppløsningen med stor sans for både groteske detaljer og smart symbolikk.» Ingunn Økland, Aftenposten

«Vi har fått en ny spennende novellist.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Disse novellene er et velkomment, voksent og stilsikkert bidrag til norsk novellekunst.» Janneken Øverland, Klassekampen

«Therese Tungens debutarbeid må tas på alvor her og nå.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 265
Utgitt 2018
ISBN 9788203363139
Format Pocket
Språk Nynorsk
Salgsdato 19.01.2018
Emne Skjønnlitteratur Noveller
Therese Tungen

Therese Tungen

Therese Tungen (fødd i 1977) kjem frå Kvam i Gudbrandsdalen og bur i Oslo. Ho jobbar som forlagsredaktør i Samlaget, og har vore litteraturanmeldar i Morgenbladet og Klassekampen. Ho har gått på forfattarstudiet i Bø og på Aschehougs forfattarskule.
Tungen debuterte i 2017 med novellesamlinga EIN GONG VAR DEI ULVAR. Boka fekk strålande mottaking, og ble nominert til Ungdommens kritikerpris.

Therese Tungen vart tildelt Aschehougs debutantstipend for 2017, og i 2018 fekk ho Bjørnsonstipendet. I 2019 utkom hennar andre novellesamling, KJÆRLEIK OG DET SOM LIKNAR. Den fekk glimrande kritikkar og vart nominert til EUs litteraturpris 2020. Våren 2022 kjem boka SNU DEG: EDVINS BOK. Les mer

Artikler

Kjærleik og det som liknar

Ønsket om nærleik til andre kan vere både ei vakker og destruktiv kraft. I Kjærleik og det som liknar skriv Therese Tungen om desse eldgamle tema.
Les mer

Møt Therese Tungen

Therese Tungen er forlagsredaktør på Samlaget, debuterte med novellesamlinga Ein gong var dei ulvar. No er ho aktuell med ny bok.
Les mer

Aschehoug debutantstipend til Therese Tungen

I Ein gong var dei ulvar skriv Therese Tungen om kva som skjer når uventa ting skjer. Korleis skal ein fortsetje når alt rundt ein endrar form?
Les mer