Bla i boken

Dødevaskeren

Annen tilknytning:

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788242168542
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Dansk boksensasjon.

Det nyfødte pikebarnet Frmesk er uønsket av sin far fordi hun er jente. Farmoren insisterer på at Frmesk blir omskåret, men liten og svak som hun er, frykter moren at spedbarnet ikke vil overleve inngrepet. Enda mer frykter hun mannens trussel om å ta Frmesk av dage ved å begrave henne levende. Utveien blir å la barnet vokse opp hos besteforeldrene.

Frmesks mormor er dødevasker. Hun tar seg av døde jenter og kvinner som ingen andre vil begrave - kvinner som er drept i vanære eller skam. Det er et kjærlig hjem, men besteforeldrene kan ikke i det lange løp skjerme Frmesk mot den fysiske og psykiske overlast som ubønnhørlig nærmer seg fra alle sider.

Boken foregår i Kurdistan i 1986. Området er preget av krig og folkemord, det danner det grusomme bakteppet for en fortelling om et ekstremt utsatt jenteliv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2018
ISBN 9788242168542
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Hilde Rød-Larsen
Salgsdato 13.06.2018
Orig. tittel Dødevaskeren
Emne Lydbøker Kvinner Romaner 2010-2019 Islam Danmark Diskriminering Irak Familievold 1980-1989 Skjønnlitteratur
Lest av Charlotte Grundt
Sara Omar

Sara Omar

Sara Omar (f. 1986) er dansk-kurdisk. Hun har bodd i Danmark siden 2001. Hun er født og oppvokst i Kurdistan, men måtte flykte derfra på slutten av nittitallet på grunn av krig. Omar studerer statsvitenskap og er aktiv i flere av Danmarks kvinneorganisasjoner- og foreninger. Hun har tidligere bidratt med dikt i antologiutgivelser. Omar debuterte i 2017 med den sterke og kontroversielle Dødevaskeren. I Skyggedanseren følger vi hovedpersonen Frmesk videre i livet. Les mer

Artikler

Utdrag: Skyggedanseren av Sara Omar

Skyggedanseren er en ung jentes kamp for å unnslippe barndommens mørke minner og hennes drøm om å finne frihet i et nytt liv langt mot nord. 
Les mer