Det norske folkemord

om nazismens vesen og drapet på jødene under annen verdenskrig

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203296932
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Det norske folkemord var et resultat av Hitlers forrykte jødehat, som bunnet i en oppfatning av verdenshistorien som et skjebnedrama der jødene var roten til alt ondt, i helt konkret og bokstavelig forstand.

Det var ikke snakk om en rangering der nazistene hatet jøder mest, afrikanere litt mindre, indere og kinesere enda litt mindre - jødene var rett og slett ikke-mennesker. Og farlige.

Tanken om jødene som en kosmisk fiende ble aldri forstått i Norge. Quisling og hans hjelpere hadde ikke engang noen grunnleggende ideologi å gjemme seg bak når de lot de norske jødene sendes i døden. Det trengte de ikke. Det var nok med en velutviklet sans for eget beste, en evne til å se en annen vei, til å late som ingen ting - en evne til ikke å føle noe.

Hitlers innerste krets kunne ikke satse på at det fantes mange nok som delte deres ideologiske overbevisning til at man kunne myrde hver eneste jøde i hele Europa. Det de satset på, var at det fantes mange nok som delte deres mangel på medfølelse og moral til at man kunne myrde hver eneste jøde i hele Europa.

Disse fant de, også i Norge.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788203296932
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 29.08.2017
Emne Jøder 1939-1945 Faglitteratur Holocaust Norge Nazisme Andre verdenskrig

Herman Willis

Herman Willis (f. 1954) er journalist, forfatter, oversetter og musiker, og han har skrevet både romaner og dokumentarer. Han er kjent som Norges fremste gonzojournalist, og han har i en årrekke inspirert og provosert med sine anti-autoritære, respektløse og unorske artikler. Les mer

Svein Bolling