Det er dine øyne jeg ser

om forbrytelse, straff og forsoning

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203293962
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Brorparten av kriminaliteten som begås i Norge, straffes med mindre enn 90 dagers fengsel, påpeker Storberget i denne boka. Unge mennesker, definitivt flest gutter, preger mye av kriminalitetsbildet. Det er rom for å tenke annerledes, mener den tidligere justisministeren. Ofrene ber om noe annet. Gjerningsmennene ber om noe annet. Tilbakefallsstatistikken krever noe annet.

På bakgrunn av utallige møter med mennesker som har vært berørt av kriminalitet - ofre, pårørende og gjerningspersoner - tar Storberget til orde for reformer innen strafferettspleien. Med utgangspunkt i begrepet "forsoning" viser han hvordan nye tilnærminger kan gi alle de berørte et bedre liv og - ikke minst - begrense rekrutteringen til tyngre kriminalitet. Mye av det som er viktig i politikken, handler om det vi ikke ser og ikke erfarer. Forebygging er et slikt tema. Forebygging handler om det som ikke skjer. Det som gikk bra. Voldsepisodene som ikke skjedde, tilbakefallet som ikke kom.

"Vi må ikke dvele lenge ved hva som står i dagens aviser, men spørre oss: Hva skal stå der i morgen?"

"Kapitlet om Kjetil (Klungeland) og tankene etter sin fars død - Ung mann på grønt oppdrag, som kapitlet heter - er verdt hele utsalgsprisen av boka, og vel så det.
Storberget har en tilnærming til dette stoffet som er veldig nær. Han lar hele familien sin få være med på bokas reise. Det gir tankene hans noe hverdagslig, det bringer stoffet hjem til deg og meg. Samtidig er det aldri i nærheten av utleverende, privat eller spekulativt. Det er snarere personlig."
Jan-Erik Østlie, Aktuell

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203293962
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 28.01.2013
Emne Kriminalitet Faglitteratur Strafferett

Knut Storberget

Knut Storberget (født 1964) er jurist og politiker. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Hedmark siden 2001, etter å ha vært vararepresentant siden 1993. Han var justisminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra oktober 2005 til november 2011. Storberget har bakgrunn som strafferettsadvokat. Les mer