Denne flammende verden

Velg format

Forventet i salg
379 kr
ISBN
9788203370168
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Siri Hustvedts nye roman er en leken, komplisert, sprelsk, klok og lærd detektivfortelling fra kunstens verden.

Den ambisiøse installasjonskunstneren Harriet Burden kjemper for å bli anerkjent i en mannsdominert kunstverden. Gjennom det kontroversielle prosjektet Maskeringer, der hun skjuler seg bak tre mannlige kunstnere, setter hun sin identitet på prøve. Slik blir Denne flammende verden en slags intellektuell detektivfortelling fra kunstens verden: Hvem har gjort det? Og vil noen tro at det kan være en kvinne?
Gjennom samtaler, dagbøker, avis- og magasinartikler trår den høyreiste, amasonelignende Harriet fram. Et kor av stemmer, inkludert Harriets egen, bidrar med sine fortellinger om dette følsomme, vanskelige, kjærlighetsfulle og rasende mennesket. I tillegg til å stille vesentlige spørsmål om kunst, kjønnsroller og kjønnsidentitet, er romanen et sant overflødighetshorn av sylskarpe miljø- og personbeskrivelser, utstuderte navnevalg og fantastiske og unike karakterer.

Fortellingen om Harriet Burdens liv og verk er leken, lærd, og varm. Denne flammende verden er en ambisiøs og energisk roman fra en forfatter som bare blir bedre og bedre. Romanen regnes som
Siri Hustvedts foreløpige hovedverk.
Om "Denne flammende verden":

"Mesterlig om kunst og identitet. (...) Hustvedt presser virkelig sine litterære og intellektuelle evner til det ytterste her. Likevel mister ikke romanen litterært driv og intensitet. Mot slutten blir den faktisk mer og mer av en krimgåte som er spennende nok i seg selv. Og når romanen er i ferd med å rundes av, forvandles den til et vakkert lite dikt om den siste tiden før et menneske dør - et tidsrom hvor maskene man har vært ikledd seg ofte svinner hen. Hustvedt har skrevet en både utfordrende og rørende bok - kanskje hennes beste til nå."
Kjetil Røed, Aftenposten

"Hustvedt på sitt beste. (...) Det brenner glødende godt i Siri Hustvedts nye roman. (...) Det går lang tid mellom de gangene man sitter med en bok i hendene, kjenner vekten av papiret og innser den ubønnhørlige sannheten: Denne historien vil snart ta slutt. Siri Hustvedt har den evnen som forfatter. Hun skaper karakterer så sindige og sinnssyke, med en så fengslende historie, at selv 400 sider blir altfor lite. (...) For når man graver seg ned gjennom lagene med mening, gir det en nærmest urovekkende leseglede."
Thea Urdal, Dagsavisen

"Etter å ha lese denne romanen er eg ikkje lenger i tvil om at Siri Hustvedt fortener å bli sett. Denne romanen er hennar beste, mest originale og mest krevjande, og det med god margin - spør du meg."
Marta Norheim, NRK

" 'Denne flammende verden' er en intellektuell, spennende og sanselig roman om kunst, kjønnskamp og identitet. (...) Hustvedts roman er ekstraordinær i kunnskapstyngde, genial i valg av formspråk, og dypt bevegende i sin menneskeskildring."
Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Godt håndverk, godt språk, gode plott og et fascinerende miljø. Leseren får det meste i det som er Siri Hustvedts beste roman.(...) her kreves konsentrasjon og helst sammenhengende lesetid. Men da får man sannelig mye tilbake. Ypperlig Hustvedt."
Guri Hjeltnes, VG (terningkast 6)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 398
Utgitt 2014
ISBN 9788203370168
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Bodil Engen
Salgsdato 24.03.2014
Orig. tittel The blazing world
Emne Kunstnere Skjønnlitteratur Kvinner Romaner
Siri Hustvedt

Siri Hustvedt

Siri Hustvedt (1955) har norske foreldre og er født og oppvokst i Northfield i Minnesota. Hun har en doktorgrad i litteratur fra Colombia University og underviser i psykiatri ved Weill Cornell Medical College i New York. Hun har utgitt en diktsamling, sju romaner, fire essaysamlinger og to sakprosabøker. Utgitt på norsk er romanene Med bind for øynene (1992), Lily Dahls fortryllelse (1997), Det jeg elsket (2002), Når du ser meg (2008), Sommeren uten menn (2011) og Denne flammende verden (2014) og Minner om fremtiden (2019), samt essaysamlingene En bønn for eros (2008), Den skjelvende kvinnen (2011), Livet, tanken, blikket (2013), Kvinne ser på menn som ser på kvinner (2017), På sviktende grunn (2018) og Hva er vi? (2020). Hustvedt har mottatt en rekke høythengende priser, blant dem The Charles Veillon Essay Prize, The American Academy of the Arts and Letters Award in Literature, og The Los Angeles Times Book Prize og vært nominert til Bookerprisen. Høsten 2014 ble hun utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo. Hun er bosatt i Brooklyn, New York. Les mer

Artikler

Siri Hustvedt - warts and all

Bli kjent med Siri Hustvedt, en av våre største litterære forfattere som også er en internasjonalt ettertraktet foredragsholder innen kunst, litteratur og vitenskap.
Les mer