Den stille uke

kriminalroman
Annen tilknytning:

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203267338
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle

 

«Sven Petter Næss har utvilsomt lest sin Stieg Larsson. Den stille uke har mange av de samme elementene som gjorde Menn som hater kvinner til verdenssuksess.» Jarle Natland, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Den stille uke er Sven Petter Næss’ krimdebut. Med dette leverer han et grundig og solid arbeid. … forfatteren legger tydelig an på å underholde leseren. Og det klarer han på utmerket vis.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (Terningkast 5)

«Om du liker Jørn Lier Horst eller om du likte Stieg Larsson, ja da vil Den stille uke garantert falle i smak hos deg. Jeg ble skikkelig begeistret over Sven Petter Næss sitt litterære univers, og gleder meg allerede til fortsettelsen.» Simen Ingemundsen, Bygdebladet (Terningkast 5)

«Sitter som et skudd. Alt i alt en imponerende debutkrim, og kommer det mer om Harinder skal jeg garantert følge ham videre.» Bjørnebok (bokblogger) (Terningkast 5)

«Næss har komponert et spennende krimplot med tråder som han holder godt tak igjennom boken. Handlingen byr på flere overraskelser og godt uttenkte vendepunkter (…) Næss kan fortsette med å skrive krimromaner. I Den stille uke finnes det uforløst konfliktstoff til fremtidige bøker. Harinder og Rachels bakgrunn, og personligheter, inneholder dessuten flere spennende detaljer som kan holde krimleserne i ånde gjennom nye krimeventyr.» Elin Brend Bjørhei, VG

Kripos-etterforsker Harinder Singh vender motvillig tilbake til småbyen han vokste opp i for å bistå det lokale politiet med å oppklare en drapssak. Den halvt indiske Singh ble aldri helt godtatt i Elvestad, og møtet med hjemstedet får gamle konflikter til å vekkes til live. Mye er ved det samme i byen han forlot. Familien Davidsen eier fremdeles Elvestads hjørnestensbedrift og tilhører fortsatt byens maktelite. Men nå er Axel, fabrikkdirektørens sønn, drept. Tjue måneder tidligere forsvant dessuten en ung jente som vanket i samme gjeng som Axel sporløst. Når Singh begynner å nøste i trådene, viser det seg snart at mange har noe å skjule, og at langt fra alle forteller sannheten om hvor de var drapsnatten.

Med Den stille uke har Sven Petter Næss skrevet en kløktig, troverdig og underholdende politikrim.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 427
Utgitt 2020
ISBN 9788203267338
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 31.01.2020
Orig. tittel Den stille uke
Emne Småbyer Skjønnlitteratur Romaner Politi og detektiver Hedmark Krim
Sven Petter Næss

Sven Petter Næss

Sven Petter Næss (f. 1973) har etablert seg som en sterk nykommer på krimscenen de siste årene. Han har gitt ut de fire kritikerroste krimromanene Den stille uke (2019), Skjebnesteinen (2020), Skyldig (2021) og Passasjeren (2023). Våren 2024 er han aktuell med Løvinnen, den femte boka med politietterforsker Harinder Singh i hovedrollen. For Skjebnesteinen mottok han Rivertonprisen 2020.

Fra juryuttalelsen til Rivertonprisen: "Med sin andre kriminalroman etter debuten i 2019 skriver Næss seg inn i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur." Les mer

Andre i samme serie

 1. Den stille uke
  Den stille uke
  Ebok
  169 kr
 2. Den stille uke
  Den stille uke
  Innbundet
  379 kr
  Kommer
 3. Løvinnen
  Løvinnen
  Innbundet
  429 kr
 4. Løvinnen
  Løvinnen
  Ebok
  319 kr
 5. Løvinnen
  Løvinnen
  Lydbok (nedlastbar)
  429 kr
 6. Passasjeren
  Passasjeren
  Innbundet
  429 kr
 7. Passasjeren
  Passasjeren
  Ebok
  319 kr
 8. Passasjeren
  Passasjeren
  Lydbok (nedlastbar)
  429 kr
 9. Passasjeren
  Passasjeren
  Pocket
  229 kr
 10. Skjebnesteinen
  Skjebnesteinen
  Innbundet
  379 kr
  Kommer 13.03.2020
 11. Skjebnesteinen
  Skjebnesteinen
  Ebok
  179 kr
 12. Skjebnesteinen
  Skjebnesteinen
  Pocket
  229 kr
 13. Skyldig
  Skyldig
  Ebok
  179 kr
 14. Skyldig
  Skyldig
  Lydbok (nedlastbar)
  189 kr
 15. Skyldig
  Skyldig
  Pocket
  199 kr

Artikler

Hvorfor skriver du, Sven Petter Næss? 

– Jeg begynte å skrive allerede som tenåring og har alltid jobbet med ulike skriveprosjekter, forteller Sven Petter Næss. Han debuterte som krimforfatter i 2019 med Den stille uke. Nå er han aktuell med oppfølgeren Skjebnesteinen. – Jeg jobber veldig godt når jeg går, røper den produktive forfatteren. 
Les mer

Rivertonprisen 2020 til Sven Petter Næss for Skjebnesteinen

«Velskrevet, godt strukturert, med intrikate forbrytelser og tilsvarende vanskelig politiarbeid, er Skjebnesteinen en kriminalroman av beste merke.»
Les mer