Bla i boken

Den gode doktoren fra Warszawa

Velg format

189 kr
På lager
ISBN
9788203369056
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Studentene Mischa og Zofia er forelsket og vil gjerne gifte seg. Men året er 1939, og Polen blir okkupert. De to førsøker å rømme, men blir tvunget tilbake til Warszawa, der de begynner å jobbe på et barnehjem drevet av doktor Korczak. Under umenneskelige forhold kjemper doktoren for hvert enkelt barn, og gir håp i mørket for de etter hvert tusenvis av menneskene som lever innenfor gettoens murer.
Presset på gettoen øker, barnehjemmet trues, og doktor Korczak har mulighet til å redde seg selv, men nekter å forlate barna. Sammen må de møte den store trusselen. Mischa og Zofia kommer bort fra hverandre, men gir ikke opp håpet om at de en gang skal få se hverandre igjen.
Boka er basert på den virkelige historien om Mischa og Zofia, og om legen, forfatteren og pedagogen Janusz Korczak, en glødende forkjemper for barns ukrenkelige verdi.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203369056
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Eli-Ann Tandberg
Salgsdato 21.06.2021
Orig. tittel The good doctor of Warsaw
Emne Andre verdenskrig Leger Skjønnlitteratur Biografisk litteratur Warszawa Jøder Barnehjem 1939-1945 Romaner Historisk litteratur
Lest av Kai Remlov

Elisabeth Gifford

Elisabeth Gifford studerte religionshistorie og fransk litteratur ved universitetet i Leeds, og tok en MA i kreativ skriving ved Royal Holloway College. Hun bor i Kingston Upon Thames med mann og tre barn. Historien om Janusz Korczak fikk hun høre i løpet av studiene, og den gjorde sterkt inntrykk. Hun glemte den ikke. Etter ti år - og tre andre romaner ­­- skrev hun Den Gode Doktoren fra Warszawa. Les mer