De velvillige

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203213823
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"De velvillige" er en litterær sensasjon - en prisbelønt bestselger og en uhyre sterk og velskrevet roman om skyld, ansvar og ondskap. Over nesten 900 sider lar Littell bøddelen føre ordet.

Maximilien Aue har fransk mor og tysk far. Faren forsvant mens han var liten, og han har aldri akseptert morens senere forhold til en franskmann. Etter endt utdannelse blir han i ren vanvare vervet til SS. Vi følger ham gjennom alle krigens faser. Felttog i Ukraina og massakrene i Babij Jar er noe av det som skildres. Vi møter oppdiktede personer og kjente skikkelser som Hitler, Speer og Eichmann.
Det er ingen angrende synder som forteller sin historie, men en mann som stiller spørsmål direkte til leseren: Er du sikker på at du er så mye bedre enn meg?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203213823
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Tom Lotherington
Salgsdato 28.03.2011
Orig. tittel Les bienveillantes
Emne Skjønnlitteratur 1939-1945 Historisk litteratur Tyskland Romaner Sovjetunionen Nazisme Andre verdenskrig Historiske personer Ondskap

Jonathan Littell

Jonathan Littell er født i New York i 1967. Han er av jødisk avstamning, bor nå i Spania, er gift med en belgier og skriver på fransk. Etter studier i litteratur ved Yale University, reiste han sammen med hjelpeorganisasjonen"Action contre la Faim" i krigsområder spesielt i Bosnia, Tsjetsjenia og Kongo. I 2001 ble han tatt i et bakhold i det nordlige Kaukasus, ble såret, men unnslapp og besluttet å ta en pause for å være sammen med sine to barn. Hans sensasjonelle debutroman "De velvillige" utkom høsten 2006. Les mer