Darling River

På lager
ISBN
9788203217371
Ebok
kr 159,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203217371
  • Orig. tittel: Darling River
  • Oversetter: Monica Aasprong
  • Salgsdato: 10.10.2011
  • Språk: Bokmål
Lo og hennes far gjør nattlige utflukter i en gammel Jaguar gjennom de brennende skogene i en ukjent europeisk by. Lo er en drøm og et speil der også andre skjebner kan skimtes. Dolores Haze er på ferd ut av Vladimir Nabokovs Lolita-roman mot barselsengens død i Alaska. I Jardin des Plantes i Paris vil en vitenskapsmann lære en fanget hunnape å tegne. En ukjent mor kjører omkring på de opplyste motorveienes sirkler utenfor byene.

"Darling River" er en roman om barnet uten barndom og kvinnen uten framtid. Melankolsk, men også fandenivoldsk, skildres ødelagte kvinneliv og -skjebner.


"Dette kan uten særlige forbehold kalles en storslått roman. (...) en mørk og melankolsk roman, men den har et stilistisk og poetisk spenn som gir den overbevisningskraft og byr på stor leseglede."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Sterkere og vakrere prosa kan man knapt lese i Norden, enn Sara Stridsbergs 'Darling River' ".
Guri Hjeltnes, VG

"På en særegen, svevende og dypt ubehagelig måte, har teksten en skjønnhet i seg som driver leseren videre ..."
Liv Riiser, Vårt Land

"Stridsbergs evne til å beskrive ensomhet, smerte og sanseinntrykk gir boken litterære kvaliteter som trekker den ut av den gjørma karakterene befinner seg i, mer eller mindre bokstavelig."
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Sara Stridsberg løfter ikke en lillefinger til publikumsfrieri, men oppretter et frimodig og på sitt vis
svært tillitsfullt forhold til leseren, det er ingen tabuer mellom forfatter og leser, ingen hyggelig høflighet. Dette er ubeskyttet tekst fra en naturkraft."
Lasse Midttun, Morgenbladet

"Det går an å lese både samfunnskritikk og skildring av menneskelege grunnvilkår ut av denne teksten. Men først og fremst er Sara Stridsberg ein forfattar som har skapt seg sin heilt eigen plass der ho diktar mangetydige og urovekkjande bilde. 'Darling River' er ei av desse bøkene som ikkje slepper deg når du er ferdig med siste side."
Marta Norheim, NRK P2

"Den underlige overflaten i «Darling River», og følelsen av at alt som står i den er nødvendig for helheten, kombinert med de sterke, poetiske stemningene, som kan være bisarre, men som alltid er klare og likevel mangetydige, gir denne romanen snev av mesterverkfølelse. Ingen som ønsker å følge med på den svenske samtidslitteraturen, kan tillate seg å hoppe bukk over Sara Stridsberg. Hun er rett og slett sentral."
Jon Øystein Flink, Klassekampen

"... en merkelig vakker skildring av forfall, sykdom og død. (...) Originalt og brutalt skriver Stridsberg frem bilder og scener ladet med smerte. Det skal godt gjøres å unngå å la seg berøre."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

" 'Darling River' er en nydelig og rik roman som gir mer enn den krever."
Cato Fossum, Bergens Tidende
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Sara Stridsberg

Sara Stridsberg

Sara Stridsberg (f. 1972) debuterte i 2004 med Happy Sally. Hun har også skrevet drama og oversatt Valeri Solanas SCUM-manifest. Solanas er hovedpersonen i Stridsbergs andre roman, Drømmefakultetet. Med denne boken fikk hun sitt store gjennombrudd og ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris 2007. Kjærlighetens Antarktis er hennes femte roman.
Mer om forfatteren