Balladen om Vidar Busk

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203295744
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Livet til gitartalentet Vidar Busk overgår det meste av fiksjon. Gjennom sin tretti år lange karriere har Vidar Busk løftet rock og blues til høyder få i Norge kan matche.
Boka skildrer en helt spesiell livsreise til et ungt gitartalent fra Langesund som emigrerer til USA som 16-åring for å bli profesjonell gitarist. Fire år senere flytter han hjem og blir tidenes mest etterspurte gitarist og fanebærer for Norges bluesmiljø, fra hippe Grünerløkka til folkelige Notodden.

"Balladen om Vidar Busk" er en underholdende og faglig fundert bok om de ulike bluessjangerne og om betydningsfulle gitarister - særlig innenfor den amerikanske musikerkulturen og historien. "Balladen om Vidar Busk" handler også om mennesket Vidar Busk, og om omkostningene av et kompromissløst rock'n'roll-liv. Boka er kanskje det nærmeste vi kommer internasjonale biografier om rockelegender som Johnny Cash, Keith Richards og Jimi Hendrix.
Du trenger med andre ord ikke være gitarnerd eller bluesentusiast for å la deg forføre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788203295744
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 05.08.2015
Emne Musikere Biografier Faglitteratur Pop og rock

Erik Holien

Erik Holien er utdannet idéhistoriker ved Universitetet i Oslo. Siden debuten i 1999 har han utgitt fire sakprosabøker, samt bidratt i antologier og skrevet essays og artikler. Holien har skrevet om rus og rehabilitering, forbrytelse og straff, tortur og dødsstraff, sex og prostitusjon og nå også rock¿n¿roll med "Balladen om Vidar Busk" (2015). Les mer