Avkledd

på innsiden av den norske motebransjen

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203295201
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Hvorfor er det så få norske designere å se på de prestisjetunge moteukene i London og New York? Hvor er de norske konkurrentene til Acne og Malene Birger? Er rosa traktorer det eneste Norge kan bidra med?

Nyskapende svenske og danske motedesignere løftes frem av et aktivt næringsliv. Resultatet er blitt internasjonale motesuksesser som Acne, Tiger of Sweden og Henrik Vibskov som hylles både i Vogue og andre trendbibler.

Hvorfor er både svensk og dansk mote for eliten og massene, mens norske designere sliter med å utvikle talent og oppnå støtte fra norske investorer?

Med et skarpt blikk for både tall og søm river Jorun Sofie Fallmo Aartun opp regnskapsbøker og staffasje for å finne ut hvorfor norske motedesignere sjeldent når den internasjonale catwalken. I prosessen oppdager hun at moteskolene i Norge ikke gir nødvendig opplæring og at norsk næringsliv slett ikke viser næringsvett.

"Avkledd" er en bok som for første gang stiller de vanskelige spørsmålene rundt norsk moteindustri. Vi får møte anerkjente aktører som Fam Irvoll, Kristian Aadnevik, Peter Dundas og motebloggeren Hanneli Mustaparta som alle lyser på stjernehimmelen - og kommende suksesser som Nina Granerød og hennes kritikerroste klesmerke FWSS.

"Avkledd" er boken for deg som elsker mote og shopping, men også for deg som vet at mote er penger og makt. "Boka er innsiktsfullt og godt skrevet og bør være obligatorisk for alle lovende designerspirer med overdrevne idealistiske og romantiske forestillinger om motebransjen."
Ove Hansrud, Tekstilforum

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203295201
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 16.10.2014
Emne Moter Faglitteratur Norge
Jorun Sofie F. Aartun

Jorun Sofie F. Aartun

Jorun Sofie Fallmo Aartun har 12 års erfaring fra Dagens Næringsliv og har markert seg som en dyktig, allsidig og dagsordensettende næringslivsjournalist. Hun har spilt en sentral rolle i DNs journalistikk om kjønnsdelt arbeidsliv og er en av initiativtakerne til Facebook-gruppa DN Kvinner. Hun har gitt ut boka Avkledd - på innsiden av den norske mote-bransjen (Aschehoug 2014). Les mer

Artikler

Slik forhandler du lønn

Er du misfornøyd med lønnen din? Da bør du vurdere å ta en lønnsprat med sjefen.
Les mer

Ta tak i pensjonen din. Du har ikke råd til noe annet!

Kvinner har ikke noe valg, vi må sette oss inn i hva slags pensjon vi kommer til å få. Vi har ikke råd til noe annet sier økonomijournalistene Anita Hoemsnes og Jorun Aartun
Les mer