Avkledd

På lager
ISBN
9788203295201
Ebok
kr 169,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203295201
  • Salgsdato: 16.10.2014
  • Språk: Bokmål
Hvorfor er det så få norske designere å se på de prestisjetunge moteukene i London og New York? Hvor er de norske konkurrentene til Acne og Malene Birger? Er rosa traktorer det eneste Norge kan bidra med?

Nyskapende svenske og danske motedesignere løftes frem av et aktivt næringsliv. Resultatet er blitt internasjonale motesuksesser som Acne, Tiger of Sweden og Henrik Vibskov som hylles både i Vogue og andre trendbibler.

Hvorfor er både svensk og dansk mote for eliten og massene, mens norske designere sliter med å utvikle talent og oppnå støtte fra norske investorer?

Med et skarpt blikk for både tall og søm river Jorun Sofie Fallmo Aartun opp regnskapsbøker og staffasje for å finne ut hvorfor norske motedesignere sjeldent når den internasjonale catwalken. I prosessen oppdager hun at moteskolene i Norge ikke gir nødvendig opplæring og at norsk næringsliv slett ikke viser næringsvett.

"Avkledd" er en bok som for første gang stiller de vanskelige spørsmålene rundt norsk moteindustri. Vi får møte anerkjente aktører som Fam Irvoll, Kristian Aadnevik, Peter Dundas og motebloggeren Hanneli Mustaparta som alle lyser på stjernehimmelen - og kommende suksesser som Nina Granerød og hennes kritikerroste klesmerke FWSS.

"Avkledd" er boken for deg som elsker mote og shopping, men også for deg som vet at mote er penger og makt. "Boka er innsiktsfullt og godt skrevet og bør være obligatorisk for alle lovende designerspirer med overdrevne idealistiske og romantiske forestillinger om motebransjen."
Ove Hansrud, Tekstilforum
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Jorun Sofie Fallmo Aartun

Mer om forfatteren