Arve Tellefsen

På lager
ISBN
9788203294280
Ebok
kr 169,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203294280
  • Salgsdato: 27.09.2013
  • Språk: Bokmål
Dette er boken om stjernesolisten, underholdningsartisten, den nasjonale trøsteren, svigermorsdrømmen, sosialdemokraten og kranglefanten Arve Tellefsen.

Arve Tellefsen er et nasjonalt ikon og har vært det i mange tiår. Generasjoner av nordmenn er på fornavn med Arve og fiolinen hans til 30-40 millioner, «hainn Guarnerius». I denne portrettboken åpnes dører til rom som Tellefsen sjelden tar publikum med seg inn i. Åpent og ærlig trer «hele Arve» fram - både musikeren og mennesket, mer mangfoldig og overraskende enn det som er kommet til syne i rampelyset. Boken forklarer hvorfor og hvordan Tellefsen har nådd sin helt enestående posisjon i norsk musikk- og samfunnsliv. Snart 77 år gammel spiller han nå sistesatsen i over femti års karriere som fiolinist på høyt internasjonalt nivå.
"Kapitlene som omhandler Tellefsens forhold til musikk tilhører høydepunktene i biografikunsten."
Fartein Horgar, Adresseavisen
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Ole-Einar Andersen

Ole-Einar Andersen er cand.theol. fra Universitetet i Oslo, men har gjennom nesten hele sitt yrkesliv arbeidet som journalist i Adresseavisen. Andersen var feltprest i Luftforsvaret i 1976-77 og tok Forsvarets Hovedkurs i 1983-84.
Mer om forfatteren