Anna

en fabel om klodens klima og miljø

Velg format

Forventet i salg
199 kr
ISBN
9788203356179
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle

Anna har alltid hatt et intenst fantasiliv. Men i det siste har hun opplevd at mye av det hun drømmer og forestiller seg, er noe som kommer til henne fra en annen virkelighet, eller kanskje fra en annen tid?
Hun drømmer at hun er sitt eget oldebarn, Nova. I år 2082 har Jorden mistet mye av sin fortryllelse. Havet har steget, store økosystemer er ødelagt, og tusener av plante- og dyrearter er borte. Er det noe oldemor og Nova kan gjøre for at verden kan få en ny sjanse?
Oldemor har den gamle Aladdinringen på fingeren. Hva er den røde rubinens hemmelighet? Kan det være den som får alt til å begynne på nytt igjen? Hvordan kan verden gå i loop?

"Anna" er en historie om hvordan det kan gå med kloden vi lever på hvis vi ikke tar til fornuft og erkjenner vårt ansvar som verdensborgere. Om "Anna. En fabel om klodens klima":

"Det er sterkt politisk og intellektuelt trøkk i denne boken. ... En del av det typisk gaarderske er også treffsikkerheten i å ta opp vesentlige temaer i tiden. Med 'Anna' går han rett inn i hjertet av det norske velstands- og velferdseventyret som år for år når nye høyder."
Mette Hofsødegård, Aftenposten

"En veldig viktig bok. ... Gaarder viser sin samfunnskritiske klo i denne fortellingen. Han harselerer finurlig og nådeløst med klimakvotesystemet."
Jostein A. Ryen, Barnebokkritikk.no

"Det finst talrike rapportar om kva som er i ferd med å skje. Forskjellen på desse rapportane og romanen om Anna, er at romanen tek oss dit, til framtida, og konfronterer oss med ein 16-åring som har god grunn til å vere sinna på oss. Det er ei effektiv lekse Anna og lesaren lærer på denne tidsreisa. Forfattaren har skapt eit konkret bilde av kloden og livet her kan sjå ut om 70 år, dersom vi held fram som vi stemner. Det er dette bildet som sit att. Denne romanen er ingen dystopi, han er ein prognose. Kva er eigentleg gale med tendensdikting?"
Marta Norheim, NRK P2

"Brennbart tema, temperert roman. ... Ein bør helst møta romanen med romslegheit, og med auga for humoren, viddet og leikenheten i han. ... Finast synest eg boka er i visse sakprosaparti, som der trongen for ein vidare etikk blir formulert: "Det har levd mennesker her før oss, noen lever nå, og noen skal leve etter oss. Men også de som kommer etter oss er våre medmennesker. Vi skal gjøre mot dem slik vi hadde ønsket at de hadde gjort mot oss hvis det var de som hadde levd på denne planeten før oss.""
Gudmund Skjeldal, Morgenbladet

"Gaarder snakka dei litterære kvalitetane ved romanen så mykje ned, før eg las han, at eg vart positivt overraska. Svært positivt overraska! Nett no er 'Anna' den perfekte ungdomsboka. Den som eg vil at du skal lese."
Mette Karlsvik, Magasinett.no]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Sider 221
Utgitt 2014
ISBN 9788203356179
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 13.01.2014
Orig. tittel Anna
Emne Romaner Framtid Klimaendringer Miljøvern Skjønnlitteratur
Jostein Gaarder

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder er født i Oslo i 1952. Han er utdannet cand. mag ved Universitetet i Oslo, med fagene norsk, idéhistorie og religionsvitenskap. I mange år jobbet han som lærer i den videregående skole, samt ved Fana Folkehøgskole. Han har i tillegg undervist til forberedende prøver i filosofi. Forfatteren er kjent for sine bøker med et filosofisk tilsnitt for barn, ungdom og voksne. Karakteristisk for Gaarders forfatterskap er hans nysgjerrighet og undring over tilværelsens mening og livets mange gåter. Med stor fortellerglede utfordrer han vante tanker og tankemønstre. Han er søkende i sin behandling av vestens kulturarv, og leter stadig etter sammenhenger. Med smittende begeistring og forførende engasjement stimulerer Gaarder til økt interesse for filosofi idet han stiller sentrale spørsmål om oss selv og vår plass i verden. Før den skjønnlitterære debuten med "Diagnosen og andre noveller" i 1986 hadde Gaarder allerede skrevet en rekke lærebøker i religion og livssyn. Det store gjennombruddet kom i 1991 med boken "Sofies verden". Den er oversatt til 63 språk, er solgt i mellom 40-50 millioner eksemplarer - den var verdens mest solgte skjønnlitterære bok i 1995 - og er blitt film, musikal, TV-serie, teater og kunnskapsspill. Også Gaarders øvrige titler som "Kabalmysteriet", "Julemysteriet", "I et speil, i en gåte", "Vita Brevis", "Maya", "Sirkusdirektørens datter" og "Anna. En fabel om klodens klima og miljø" er kommet ut i mange land og har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Gaarder har mottatt en rekke litterære priser, norske som internasjonale. Forfatteren ble i 2005 utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden og til æresdoktor ved Universitetet i Dublin, Trinity College. Les mer

Andre i samme serie

 1. Bergtatt
  Bergtatt
  Pocket
  199 kr
 2. De udødelige
  De udødelige
  Pocket
  179 kr
  Kommer
 3. Den klønete skytsengelen
  Den klønete skytsengelen
  Pocket
  229 kr
 4. Det finnes ingen helhet
  Det finnes ingen helhet
  Pocket
  229 kr
 5. Det store eventyret
  Det store eventyret
  Pocket
  229 kr
 6. Drømmen om Amerika
  Drømmen om Amerika
  Pocket
  299 kr
 7. En by som Alice
  En by som Alice
  Pocket
  199 kr
  Kommer
 8. En lykkelig mann
  En lykkelig mann
  Pocket
  229 kr
 9. Fornuft og følelse
  Fornuft og følelse
  Pocket
  149 kr
  Kommer
 10. Gullrush
  Gullrush
  Pocket
  299 kr
 11. Hitlers norske budbringere
  Hitlers norske budbringere
  Pocket
  299 kr
 12. Hjem
  Hjem
  Pocket
  179 kr
  Kommer
 13. Homo Falsus
  Homo Falsus
  Pocket
  229 kr
 14. Karusellmusikk
  Karusellmusikk
  Pocket
  229 kr
 15. Kloden dreier stille rundt
  Kloden dreier stille rundt
  Pocket
  229 kr
 16. Kongen av Europa
  Kongen av Europa
  Pocket
  229 kr
 17. Kunsten å leve
  Kunsten å leve
  Pocket
  299 kr
 18. Prosten og hans forunderlige tjener
  Prosten og hans forunderlige tjener
  Pocket
  229 kr
 19. Rand
  Rand
  Pocket
  229 kr
 20. Rinnans testamente
  Rinnans testamente
  Pocket
  229 kr
 21. Samlede dikt
  Samlede dikt
  Pocket
  199 kr
  Kommer
 22. Speil
  Speil
  Pocket
  229 kr
 23. Tegn til kjærlighet
  Tegn til kjærlighet
  Pocket
  229 kr
 24. Verdens ende
  Verdens ende
  Pocket
  179 kr
  Kommer

Artikler

Julemysteriet - den fineste julekalenderen

Åpne en luke og les et kapittel hver dag. Ta barna med inn i Jostein Gaarders magiske verden med Julemysteriet.
Les mer