Alex

Annen tilknytning:

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203374678
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Hvem kjenner egentlig Alex? Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelig?
Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde: ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håpet svinner fra time til time. Det eneste de vet, er at en kvinne er blitt revet vekk fra fortauet på en gate i Paris og kastet inn i en hvit varebil. Men når politiet finner ut av hvor hun har vært innestengt, er situasjonen langt ifra den de trodde.
"Alex" er thrilleren som får det til å gå iskaldt nedover ryggen din. Det handler om morderisk galskap og er drevet av en djevelsk logikk. Du legger den ikke fra deg.

"Ja, jeg vet det er en klisjé, men søren heller: Jeg må være så ærlig å si at denne franske kriminalromanen var det svært vanskelig å legge fra seg før den var ferdiglest. (...) Det er en frivol galskap i denne typen krim som gjør en blasert anmelder henrykt og optimistisk: Det går an å fornye krimlitteraturen. (...) Ah, det er godt å få en pause fra nordisk krim, engelske landsbymord og amerikanske superhelter."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Mørk, fransk juvel. (...) en perfekt syntese av et enkelt, impresjonistisk språk og en genialt uttenkt intrige. (...) «Alex» er en smart roman, en klok roman. (...) Franske Pierre Lemaitres første krim er nesten nødt til å bli en av 2015s beste."
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 379
Utgitt 2020
ISBN 9788203374678
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Christina Revold
Salgsdato 22.06.2020
Orig. tittel Alex
Emne Politi og detektiver Romaner Krim Thrillere Paris Skjønnlitteratur
Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre er født 1956 i Paris. Han har i mange år undervist i litteratur før han viet sin tid til å skrive skuespill og romaner. Alex var hans første roman på norsk. Siden kom Irène og med Camille er Verhoeven-trilogien komplett. I 2013 vant han den prestisjetunge Goncourtprisen for sin roman "Vi ses der oppe" (på norsk 2015). Utrolig nok har Lemaitre vunnet den store britiske CWAs International Golden Dagger hele tre ganger, for Alex, for Irène og for Vi sees der oppe. Les mer

Andre i samme serie

 1. Alex
  Alex
  Ebok
  169 kr
 2. Camille
  Camille
  Ebok
  169 kr
 3. Camille
  Camille
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 4. Camille
  Camille
  Pocket
  229 kr
 5. Rosy & John
  Rosy & John
  Pocket
  229 kr
 6. Rosy & John
  Rosy & John
  Ebok
  169 kr