Aldringens gåte

vitenskapen som forlenger livet ditt

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203295096
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Hvor gammelt kan et menneske bli? 150 år? Eller 200 - eller 1000?

Gjennom historien har mennesket drømt om evig liv. Vi vil beholde ungdommen og lure døden. Vitenskapen har lenge satt en maksimalgrense for hvor lenge et normalt menneske kan leve, til omkring 120 år. Men nå begynner forskningen å nå igjen våre fantasier.

I "Aldringens gåte" treffer Henrik Ennart verdens fremste forskere som har spesialisert seg på aldring. De kommer alle til den samme konklusjonen: Vi, og ikke minst våre barn og barnebarn, kommer til å leve betydelig lenger enn det vi ser for oss som vanlig i dag.

Hvorfor er det slik? Forbedret livsstandard og optimale levevilkår spiller inn, og det gjør også livsstilen vår. Rådene fra ekspertene er mange: Stå oppreist når du arbeider, ha korte fasteperioder med regelmessige mellomrom, eller spis mindre kjøtt og sukker.

Disse valgene - og mange andre - påvirker aldringen til cellene i kroppen, og når forskerne bare har funnet fram til hvilke gener som styrer livslengden, og deretter har lært seg hvordan man kontrollerer dem, blir spørsmålet til slutt: Hvor gamle ønsker vi egentlig å bli?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203295096
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Eirik Myhr
Salgsdato 26.11.2014
Orig. tittel Döden i grytan
Emne Aldring Faglitteratur

Henrik Ennart

Henrik Ennart har bakgrunn som journalist, nyhetssjef og sjef for innenriksredaksjonen i Svenska Dagbladet. Han har etter hvert etablert seg som en av Sveriges fremste skribenter når det dreier seg om stoff som er knyttet til mat, helse og aldring. Sammen med Mats-Eric Nilsson har han tidligere skrevet den kritikerroste boken "Döden i grytan - om vår rädsla för riktig mat (2010). I 2013 fikk han Eric Forsgrens pris for engasjert og innsiktsfull journalistikk om Alzheimer i boken "Åldrandets gåta" - "Aldringens gåte". Les mer