Zulu

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203217722
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Ali Neuman, sjef for kriminalpolitiet i Cape Town, prøver å finne en guttunge som har slått ned og ranet hans halvblinde mor. Så kommer meldingen om at Nancy Wiese, datteren til en landskjent rugbyspiller, er drept og sannsynligvis voldtatt. Obduksjonen viser spor av et nytt dop, et uvanlig afrodisiakum. Kort tid etter blir hennes svarte kjæreste funnet død, med det samme dopet i blodet.
Vi rives inn i et drama der linjer trekkes tilbake til både Apartheidregimet og de voldsomme interne motsetningene mellom sørafrikanere. Snart blir det også klart at det nye dopet er ment å fylle andre funksjoner enn man er vant til, og at det finnes mennesker som er villige til å gå svært langt for å nå sine mål.
"Zulu" er en uhyre spennende roman som bringer leseren inn i et samfunn de færreste kjenner. "... brutalt god. (...) Det er allikevel engasjementet som gjør inntrykk. Vi tåler mye realistisk vold når den er begrunnet med en innsikt som Féreys. En innsikt han makter å formidle sammen med det sinnet den har utløst."
Leif Ekle, NRK

"Caryl Férey skriver kompromissløst, han rygger ikke tilbake for å skildre mennesket på sitt verste. 'Zulu' er en suveren thriller som ikke kommer til å gjøre påsken verken lysere eller lettere, men gudbedre så mye mer spennende."
Terje Thorsen, Dagbladet

"En mørk thriller fra Cape Town. Skrevet med stor innsikt."
Harald Rosenløw Eeg i Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203217722
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Thomas Lundbo
Salgsdato 07.03.2012
Orig. tittel Zulu
Emne Skjønnlitteratur Politi og detektiver Krim Romaner Sør-Afrika

Caryl Férey

Caryl Férey har skrevet en rekke romaner siden debuten i 1994 og har gjort seg særlig bemerket for "Zulu", "Utu" og "Mapuche". Han fikk ti franske krimpriser for "Zulu", og "Mapuche" ble kåret til «Årets beste krim» av bokmagasinet Lire. Férey skriver også for barn, for musikere, teater og radio og er i tillegg kjent som en fremragende utenriksjournalist og forfatter av undersøkende reisejournalistikk. Les mer