Veien til Barranquilla

roman

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203353048
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Det var aldri meningen at Simón Arriba de las Casas skulle tilbringe hele livet i Bogotá, men han hadde liksom aldri kommet seg videre. Først den dagen han overrasket seg selv ved å kjøpe en sombrero vueltiao, innså han hva han måtte gjøre.
Med Pablo Henriquez forholdt det seg annerledes. Hans planer begrenset seg til å tjene seg rik på Grønland eller i Australia eller et lignende sted før han fylte tyve. Da han fikk to kidnappere etter seg på halloween-kvelden, forandret alt seg for ham også.
Både Simón og Pablo vet utmerket godt hvor de kommer fra, men de aner ikke hvilke vindmøller de må nedkjempe for å komme seg videre. Det eneste de vet med sikkerhet, er at de må komme seg til Barranquilla.
"Veien til Barranquilla" er fortellingen om Simón og Pablo, men det er også en historie om fattigdom og rikdom, håp og skuffelser, dufter og stanker i dagens Colombia.
"Eriksens bok bobler over av sør-amerikanske dufter og lyder. Han skriver seg inn mot kjernen i en by, og gjør det godt. (...) 'Veien til Barranquilla' er en nydelig roman om godhet og spontanitet, giverglede og tillit. Den handler om hvor lett det egentlig er å avhjelpe sosial nød, bare man er villig til å heve blikket opp fra sin egen begrensede horisont."
Eskil Skjeldal, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203353048
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 21.08.2012
Emne Skjønnlitteratur Romaner Colombia
Thomas Hylland Eriksen

Thomas Hylland Eriksen

Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Han er en aktiv samfunnsdebattant, og forfatterskapet omfatter fagbøker, lærebøker som essays. Hans mest oversatte bøker er Ethnicity and Nationalism og Øyeblikkets tyranni, som begge er utkommet på over 20 språk. Hans to romaner er Siste dagers heldige (1999) og Veien til Barranquilla (2012). Han har vært med å skrive samfunnskunnskapsbøkene i Matriks-serien for ungdomsskolen. Les mer