Tyvenes gate

Velg format

Tilbudspris 69 kr Før 169 kr
På lager
ISBN
9788203370922
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Lakhdar er tjue år og bor i Tanger, havnebyen som er et bindeledd mellom Marokko og Spania. Det er rundt 2011 og midt i «Den arabiske våren». En dag blir Lakhdar oppdaget i ømt favntak med sin kusine og kastet ut hjemmefra. Etter ti måneder på gaten får han et tips om en religiøs gruppe som kan gi ham både jobb og husrom.
Fra nå av starter en ferd der Lahdar på svært uventet vis må arbeide både i ordets og dødens tjeneste. Samtidig møter han kjærligheten og begynner å fantasere om å komme seg vekk. Og mens den arabiske verden står i flammer og krisen i Europa vokser, åpner det seg nye muligheter for den unge mannen. Kanskje vil han få møte Judith igjen i Barcelona. Men fortiden og fundamentalistene forfølger ham.

Mathias Énard har skapt en person som i sin ungdommelige naivitet finner styrke til å trosse de største vansker. Samtidig klarer forfatteren å gi et fascinerende bilde av en verden i rask forandring. "Storslagen nåtidsroman om de ukuelig fornedrete."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788203370922
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Tom Lotherington
Salgsdato 08.04.2015
Orig. tittel Rue des voleurs
Emne Barcelona Skjønnlitteratur 2010-2019 Marokko Sosial uro Romaner Muslimer Kjærlighet

Mathias Énard

Den franske forfatteren Mathias Énard har studert persisk og arabisk og levd lenge i Midt-Østen, Berlin og Barcelona. Han har bl.a. skrevet fem romaner. "Tyvenes gate" (2015) er den første som er oversatt til norsk. Les mer