Tid for glede

skodespel

Velg format

189 kr
På lager
ISBN
9788203379512
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
EIT EG set seg føre å forsvinna. Han vil forlata heimen sin, kjærasten, byen der han vaks opp, foreldra og systera. Han vil pakka tinga sine, setja seg i bilen og køyra av garde.

EIT EG er på veg vekk, men han stoggar bilen i vegkanten og får seg ikkje til å køyra vidare før han har møtt mora og systera, som nett no sit saman på ein benk nede ved ei elv attmed ein kyrkjegard. Han snur, køyrer attende for å møte dei ein siste gong. Eg forsvinn no, seier han.

EIT EG er borte, og kjærasten, EIT ANNA EG, sit att i heimen deira, utan noko forvarsel og utan nokon svar.

Tid for glede er eit stykke om oppbrot, einsemd, om å høyre til og å høyra saman, om tilgjeving, og om kven vi er for kvarandre.

«... et sprudlende mesterverk. Tid for glede er en stor begivenhet i norsk teater. Dette er dramatikk som er skrevet for å holde i hundre år.» Per Christian Selmer-Anderssen, Aftenposten (Terningkast 6 - fra anmeldelsen av teaterstykket på Det Norske Teatret)

«Bravo! Eg trur eg har sett årets beste framsyning. Allereie. Spring til teateret!» Karen Frøsland Nystøyl, NRK

«Et kunstnerisk blinkskudd. Absolutt alt klaffer i original og modig uroppføring av Arne Lygres nye stykke.» Mariken Lauvstad, Morgenbladet

«Det er et teaterløft av de sjeldne man er vitne til på Det Norske Teatrets hovedscene denne vinteren (...). Lygre har imponert tidligere med Jeg forsvinner, La deg være og Meg nær, men med Tid for glede er han på et helt annet plan, som om han med ett har funnet en indre stemme hvor alle tilløp til konstruksjon er skrellet vekk. Helt naturlig leker han seg med identitet og ulike personligheter, og Johannes Holmen Dahls regi danser etter teksten og skaper en visuell rikdom gjennom fakter og toneleier som er medrivende og fascinerende og til tider ustyrtelig morsomme.» Mode Steinkjer, Dagsavisen (Terningkast 6)

«Mesterlig forestilling om mennesker som tross alt vil hverandre godt. Tid for glede er et slags avansert selvhjelpskurs i å nettopp ikke måtte gjøre seg selv lykkelig.» Kristine Hovda, Vårt Land

«På sitt beste - fenomenalt!» Bent Kvalvik, Dag og Tid

«Mesterlig forestilling om mennesker som tross alt vil hverandre godt. Tid for glede er et slags avansert selvhjelpskurs i å nettopp ikke måtte gjøre seg selv lykkelig.» Kristine Hovda, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203379512
Format Ebok
Språk Nynorsk
Salgsdato 27.01.2022
Emne Skuespill Skjønnlitteratur
Arne Lygre

Arne Lygre

Arne Lygre (f. 1968) er dramatiker og forfatter. Han skriver skuespill, romaner og noveller. For novellesamlingen Tid inne (2004) ble han tildelt Brageprisen. Romanene Et siste ansikt (2006) og Min døde mann (2009) ble også kritikersuksesser.

Mest kjent er han likevel som dramatiker. Stykkene hans blir stadig satt opp på norske og utenlandske teatre. De er oversatt til tjue språk og iscenesatt på scener over hele verden, for det meste i Europa, men også i USA, Canada, Brasil og Kina. Hans siste utgivelse var Minnetrilogien som kom ut høsten 2020, boka inneholder tre enaktere og er illustrert med bilder av kunstneren Sverre Bjertnæs. Skuespillene Jeg forsvinner (2011), Ingenting av meg (2013), La deg være (2016) og Meg nær (2019) har vunnet stor anerkjennelse de siste årene. Våren 2022 blir Lygres nye skuespill Tid for glede satt opp på Det Norske Teatret, og det stykket er allerede solgt til flere sentrale europeiske teater. Det er et mer omfattende verk enn det han har skrevet tidligere, og det er første gang Arne Lygre får urpremiere på en hovedscene her hjemme.

Arne Lygre ble i 2013 innlemmet i Norsk dramakanon. En fagjury kåret de ti beste skuespillene etter Ibsen, og Jeg forsvinner var det nyeste stykket som ble inkludert i kanon.

Lygre er tildelt Mads Wiel Nygaards legat 2009. Han mottok Ibsenprisen 2013 for Jeg forsvinner. Juryen uttalte: «Formen speiler innholdet på elegant, suggererende og intellektuelt vis. Med Jeg forsvinner bekrefter Lygre sin posisjon som en av våre mest interessante dramatikere.» I 2017 mottok han Heddaprisen for beste scenetekst med La deg være. Les mer