Tid for glede

skodespel

Velg format

189 kr
På lager
ISBN
9788203379512
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
EIT EG set seg føre å forsvinna. Han vil forlata heimen sin, kjærasten, byen der han vaks opp, foreldra og systera. Han vil pakka tinga sine, setja seg i bilen og køyra av garde.

EIT EG er på veg vekk, men han stoggar bilen i vegkanten og får seg ikkje til å køyra vidare før han har møtt mora og systera, som nett no sit saman på ein benk nede ved ei elv attmed ein kyrkjegard. Han snur, køyrer attende for å møte dei ein siste gong. Eg forsvinn no, seier han.

EIT EG er borte, og kjærasten, EIT ANNA EG, sit att i heimen deira, utan noko forvarsel og utan nokon svar.

Tid for glede er eit stykke om oppbrot, einsemd, om å høyre til og å høyra saman, om tilgjeving, og om kven vi er for kvarandre.

«... et sprudlende mesterverk. Tid for glede er en stor begivenhet i norsk teater. Dette er dramatikk som er skrevet for å holde i hundre år.» Per Christian Selmer-Anderssen, Aftenposten (Terningkast 6 - fra anmeldelsen av teaterstykket på Det Norske Teatret)

«Bravo! Eg trur eg har sett årets beste framsyning. Allereie. Spring til teateret!» Karen Frøsland Nystøyl, NRK

«Et kunstnerisk blinkskudd. Absolutt alt klaffer i original og modig uroppføring av Arne Lygres nye stykke.» Mariken Lauvstad, Morgenbladet

«Det er et teaterløft av de sjeldne man er vitne til på Det Norske Teatrets hovedscene denne vinteren (...). Lygre har imponert tidligere med Jeg forsvinner, La deg være og Meg nær, men med Tid for glede er han på et helt annet plan, som om han med ett har funnet en indre stemme hvor alle tilløp til konstruksjon er skrellet vekk. Helt naturlig leker han seg med identitet og ulike personligheter, og Johannes Holmen Dahls regi danser etter teksten og skaper en visuell rikdom gjennom fakter og toneleier som er medrivende og fascinerende og til tider ustyrtelig morsomme.» Mode Steinkjer, Dagsavisen (Terningkast 6)

«Mesterlig forestilling om mennesker som tross alt vil hverandre godt. Tid for glede er et slags avansert selvhjelpskurs i å nettopp ikke måtte gjøre seg selv lykkelig.» Kristine Hovda, Vårt Land

«På sitt beste - fenomenalt!» Bent Kvalvik, Dag og Tid

«Mesterlig forestilling om mennesker som tross alt vil hverandre godt. Tid for glede er et slags avansert selvhjelpskurs i å nettopp ikke måtte gjøre seg selv lykkelig.» Kristine Hovda, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203379512
Format Ebok
Språk Nynorsk
Salgsdato 27.01.2022
Emne Skjønnlitteratur Skuespill
A.I.S. Lygre

A.I.S. Lygre

Arne Lygre (f. 1968) er dramatiker og forfatter. Han skriver skuespill, romaner og noveller. For novellesamlingen Tid inne (2004) ble han tildelt Brageprisen. Romanene Et siste ansikt (2006) og Min døde mann (2009) ble også kritikersuksesser.

Mest kjent er han likevel som dramatiker. Stykkene hans blir stadig satt opp på norske og utenlandske teatre. De er oversatt til over tjue språk og iscenesatt på scener over hele verden, for det meste i Europa, men også i USA, Canada, Brasil og Kina.

Han har gitt ut til sammen tretten skuespill. For sitt siste stykke I vårt sted (2024) ble han tildelt Ibsenprisen, det er andre gang han mottar denne prisen. Tid for glede fra 2022 ble en stor publikums- og kritikersuksess på Det Norske Teatret, og begge stykkene er solgt til flere sentrale europeiske teatre. Skuespillene Jeg forsvinner (2011), Ingenting av meg (2013), La deg være (2016) og Meg nær (2019) har fått mye oppmerksomhet og vunnet stor anerkjennelse både innen- og utenlands.

Arne Lygre ble i 2013 innlemmet i Norsk dramakanon. En fagjury kåret de ti beste skuespillene etter Ibsen, og Jeg forsvinner var det nyeste stykket som ble inkludert. Han mottok også Ibsenprisen 2013 for det samme stykket. I 2017 fikk han Heddaprisen for beste scenetekst med La deg være. Les mer