Theres

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203219719
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Theres" er en bok om Ulrike Meinhof, en av nøkkelfigurene bak Baader-Meinhof-gruppen, en terroristorganisasjon som virket i Tyskland fra begynnelsen av 1970-tallet. Ulrike Meinhoft var middelklassejenta, den engasjerte journalisten som mistet troen på muligheten til å påvirke systemet, tobarnsmammaen som døde i fengselet.
Theres, som var Ulrike Meinhofs dekknavn, er blitt en intens og personlig skildring av en tid og et menneske. Man var fortsatt preget av krigens grusomheter og nazismens maktmisbruk. Ulrike Meinhof vokste opp med disse historiske erfaringene, og koblet til 60-tallets frihetslengsel og enkelte dramatiske hendelser, legges grunnlaget for hennes kanskje paradoksale skjebne.
Steve Sem-Sandbergs bruk av historiske dokumenter, dialoger og rettsprotokoller skaper en følelse av tilstedeværelse som får en til å sluke en handling mange allerede kjenner.

Romanen har forord av Sara Stridsberg.
"«Theres» er en brutal, voldsom og vakker roman om ondskap og idealisme på samme tid."
Jan-Erik Østlie, Aktuell

"På godt norsk, eller i mangel av et bedre ord, er Theres en lapskaus av en roman. Den er rå, intens og irriterende. Den er banal, tørr og essayistisk. Den er dypt alvorlig og humoristisk. Og den er på ingen måte blottet for poesi, empati og smerte."
Thomas Marco Blatt, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203219719
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Bjørn Alex Herrman
Salgsdato 10.09.2013
Orig. tittel Theres
Emne Skjønnlitteratur Venstreekstremisme Terrorisme Tyskland Romaner 1970-1979 1960-1969

Steve Sem-Sandberg

Steve Sem-Sandberg er forfatter av en rekke bøker innen ulike sjangre, han er kritiker og oversetter og har arbeidet for Svenska Dagbladet og Dagens Nyheter. For "De fattige i Lódz" (på norsk 2010) ble han tildelt Augustpriset 2009. Boken var også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2010. Les mer