Terror underveis blir terror ved veis ende

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203295430
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Tyskland marsjerer" og "Mennesket søker fotfeste" er Ragnar Volds politiske testamente. Nå utgis de på nytt i ett bind.

Ragnar Vold - journalist, reporter, utenriksredaktør i Dagbladet - tok tidlig nazitrusselen på dypeste alvor. Med sine to bøker, "Tyskland marsjerer" (1934) og "Mennesket søker fotfeste" (1939), nå samlet mellom to permer under tittelen "Terror underveis blir terror ved veis ende", informerte han om, gav bakgrunnen for og advarte mot de totalitære bevegelser som vant fram i Europa i mellomkrigsårene. Ragnar Vold tok skarpeste avstand fra det han kalte «dobbelt moralsk bokholderi» - det at noen fordømte terror i Tyskland men godtok den i Sovjet - som Nordahl Grieg og mange andre.
"Tyskland marsjerer" er et pionérbind innen moderne norsk politisk reportasje og analyse. "Mennesket søker fotfeste" gir den humanistiske grunninnstillingen bak Volds ideologikritikk av nazismen, fascismen, stalinismen.

Bøkene gjengis med et forord av Jan Erik Vold og etterord av Harald Bache-Wiig og Bernt Hagtvet, som plasserer dem litterært og i lys av nyere tids historieforskning.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788203295430
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 02.06.2015
Emne Fascisme Diktatur Europa Faglitteratur

Ragnar Vold

Ragnar Vold (1906-1967) - Dagbladets legendariske utenriksredaktør - står som en av de sterkeste politiske skribentene i moderne norsk presse. Han var demokrat, humanist og informant. Vold var den journalist i norsk presse i mellomkrigstiden som med størst innsikt og konsekvens advarte mot Hitlers nasjonalsosialistiske bevegelse i Tyskland. Allerede i 1934 varslet han om den nazistiske faren i sin reportasjebok "Tyskland marsjerer". I 1939 kom oppfølgeren "Mennesket søker fotfeste".
I tillegg til to romaner har Ragnar Vold skrevet Dagbladets historie ¿ "Dagbladet i Tigerstaden" (1949) og "Dagbladet i krig og fred 1930¿1954" (fullført av R. Anthonsen) (1968). Les mer