Taushetens tårn

roman

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203351976
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Amerika 2011. Den amerikanske trygdekassen står på konkursens rand, banker og børser vakler, og middelklassen ruineres gradvis i et land som likner mer og mer en politistat. En som derimot lever godt, er den tungsindige patrioten og forsikringsagenten Teddy Laphroaig. Han livnærer seg på andre folks utrygghet, men i leiligheten på Upper West Manhattan blir han stadig hjemsøkt av dårlig samvittighet for sin kreftdøde kone Dawn.
En dag ringer svigerinnen Elsie fra Detroit. Teddys bror Hank, en av 26 200 som har mistet jobben i
finansinstitusjonen Lehman Brothers, har forsvunnet, og Elsie mener det er Teddys feil.
Dermed legger Teddy ut på en lang ferd gjennom et land i forfall og dyp økonomisk krise. Med et tiltakende ønske om å kunne bidra til å bevare det Amerika han er vokst opp med, trenger Teddy
Laphroiag stadig dypere inn i en kaotisk verden. Teddy Laphroiag beveger seg stadig dypere ned i en kaotisk strømvirvel av okkulte forbindelser og tilsynelatende konspirasjoner, der ingenting er som det ser ut.

I denne romanen møter vi et mylder av bisarre personer fra samtlige sosiale lag i det amerikanske samfunnet. "Taushetens tårn" er en stort tenkt sivilisasjonskritisk idéroman om USA - språklig spenstig og litterært leken.
"... en sølete, fascinerende og til tider ekkel apokalyptisk fortelling, som speiler det kaotiske USA på vei mot undergangen, skrevet av en fremragende forfatter."
Brynjulf Jung Tjønn ,VG (terningkast fem)

"Jeg tilhører dem som stoler på Jensen. Han skriver solid, godt og overbevisende. Her er rystende
fakta, fabelaktig fiksjon, vakre passasjer - humor, tøffe karakteristikker. På sitt urimelige og vanvittige vis er denne boka også aktuell. Farlig aktuell."
Cathrine Krøger, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203351976
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 11.05.2012
Emne USA Skjønnlitteratur Arbeidsløshet Romaner Reiser

Sigmund Jensen

Sigmund Jensen (f. 1968) debuterte i 1995 med "Antikvarens datter og andre noveller" (1995), som han mottok Aschehougs debutantpris for. I 1998 kom novellesamlingen "Motvilje" og i 2004 novellesamlingen "Gammaglimt". "Taushetens tårn" (2012) er hans sjette utgivelse og tredje bok i en romansyklus som startet med "Hvite dverger. Svarte hull" (2002) og fortsatte med "Tiberiusklippen" ( 2008). For alle sine bøker har Sigmund Jensen mottatt flotte kritikker. Les mer