Steinbryteren

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203359170
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Den nypolerte hovedstaden er ikke så skinnende under overflaten. "Steinbryteren" er en kriminalroman fra innsiden av Oslo rådhus.

En mann blir funnet hengende i klokketårnet i Oslo rådhus. Den døde er prosjektdirektør for det nye hovedbiblioteket som bygges i Bjørvika. Tre av Rådhusets ansatte som arbeider med byutviklingsprosjekter, får tak i hemmeligstemplede dokumeter som antyder økonomisk kriminalitet rundt byggingen av biblioteket. De varsler internt, men saken blir henlagt. En av de ansatte gir dokumentene til Aftenposten. Det starter en kjede av begivenheter som får dramatiske konsekvenser.

I Oslo rådhus slåss politikere og byråkrater om penger, politikk og prestisjefylte byggeprosjekter. Snart virvles de tre kollegene inn i en skremmende intrige av brutale overfall, russisk mafia, drap, organisert sosial dumping, politiske konspirasjoner og dramatiske fall fra maktens tinder. "Steinbryteren handler også om et Oslo i forvandling og den langvarige striden om hva slags by landets hovedstad skal være, og hvordan den skal se ut.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788203359170
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 13.01.2015
Emne Oslo Spenning Skjønnlitteratur Romaner

Per Erik Borge

Per Erik Borge (født 1948 i Oslo) er journalist og forfatter. Han var NRKs første korrespondent i Latin-Amerika fra 1980 til 1984 og jobbet senere i ulike TV- og radioprogrammer i NRK. Han har også arbeidet i Oslo rådhus som informasjonsrådgiver ved Byrådslederens kontor. Borge har skrevet både romaner og sakprosa, bl.a. flere bøker om ørretfiske i Norge og Patagonia. I 2014 utga han den prosalyriske kunstboken "Zen og kunsten å fiske ørret" sammen med billedkunstneren Trond Andersson.

Per Erik Borges spenningsbøker er "Bevisenes bok", en kritisk skildring av Pinochets Chile. Oppfølgeren, "Kondorens flukt", tar for seg narkotikatrafikken mellom Sør-Amerika og Europa. "Sicilianske hedersmenn" var hans tredje bok med Interpol-agenten Lucho Galante. Denne gangen rettet han søkelyset mot den sicilianske mafia, storsmugling av heroin og kokain til Europas hovedsteder og serbiske krigsherrer. I kriminalromanen "Steinbryteren" (2014) henter Borge handling fra innsiden av Oslo rådhus og maktens korridorer. Les mer