Bla i boken

Stein Mehren leser egne dikt

dette mørke lys

Velg format

129 kr
På lager
ISBN
9788242129086
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Stein Mehren leser her 71 av sine egne dikt, bl.a.: Livet tilhører, Skyline, Spindel-lett, Sand, Ansikt og Da jeg var barn.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2005
ISBN 9788242129086
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 15.11.2007
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Lest av Stein Mehren

Stein Mehren

Stein Mehren (1935-2017) har studert filosofi ved Universitetet i Oslo, samt biologi både i Oslo og Tyskland og språk i England. Mehren debuterte som forfatter i 1960 med diktsamlingen "Gjennom stillheten en natt" og har skrevet essays, romaner, skuespill og ikke minst dikt. Mehren markerte seg raskt som en framtredende dikter og har siden debuten holdt posisjonen gjennom sitt rike og produktive forfatterskap. Han brakte noe nytt inn i norsk lyrikk. Uventede bilder, en varhet overfor klangen og nyansene i språket, sammen med bevisstheten om følelse og tanke som uoppløselige deler av hverandre.

Ved siden av egne utgivelser har han bidratt i ulike antologier, utgitt to cder og konserter med Ketil Bjørnstad, laget korverk med Kåre Kolberg og Ståle Kleiberg, laget tekster til sanger av Øystein Sommerfeldt og til oratorium av Arne Nordheim og skrevet artikler for aviser. Stein Mehren har også skapt seg et navn som maler, og han har hatt flere separatutstillinger og deltatt i en rekke kollektivutstillinger. Les mer