Bla i boken

Spionkrigen

det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA

Velg format

449 kr
På lager
ISBN
9788203452925
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Lyttestasjoner kamuflert som naust i havgapet, spiontokt langt inn på russisk jord, strengt bevoktede radaranlegg, fly og skip som samler informasjon i skjul. Alt dette har vært del av et hemmelig etterretningssamarbeid mellom USA og Norge som også omfatter avlytting på den russiske grensa og tapping av sivile satellitter.
Spionasjen har fanget enkeltmennesker i et høyt spill mellom stormaktene, og både under og etter den kalde krigen har den gjort småsteder i Nord-Norge til mulige bombemål. Likevel har avtalen med USA aldri vært åpent behandlet i Stortinget.
Ved hjelp av nye kilder, som samtaler med tidligere operatører og lekkede dokumenter, viser Spionkrigen hvordan norsk etterretning kan overvåke både fiendtlig aktivitet og vanlige nordmenn. Virksomheten drives av Norge, men er i stor grad finansiert av USA og tjener amerikanske interesser, trolig mer enn norske. Omfanget og metodikken er ikke kjent for offentligheten. Før nå.

«Konkret, detaljert og troverdig. (...) I hvert eneste kapittel får vi overraskelser. » - Tore Linné Eriksen, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2024
ISBN 9788203452925
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 31.01.2024
Emne Militærforsvar Etterretning Norge Historie USA Faglitteratur
Lest av Ole Thore Hasseldal
Bård Wormdal

Bård Wormdal

Bård Wormdal (f. 1958) er journalist i NRK Finnmark og har i over 20 år arbeidet med problemstillinger knyttet til norsk etterretningstjeneste. Han har tidligere skrevet Sattelittkrigen (2011) og Spionbasen (2016). I tillegg har han drevet omfattende foredragsvirksomhet i land som USA, Russland, Frankrike og India.

Les mer