Snille hunder kommer ikke til Sydpolen

roman

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203362255
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En humoristisk og samtidig dypt alvorlig roman om aldring, ensomhet og død og menneskenes forhold til sine firbeinte venner, om hvordan vi i dagens samfunn behandler de eldre, de som er til overs.

Fortelleren i denne romanen er den engstelige, følsomme, impulsive og empatiske og høyst menneskelige cocker spanielen Tassen. Mannen i hans liv er major Thorkildsen som dør fra ham. Tassen er ikke like sikker på omsorgen til den stadig mer alkoholiserte enkefru Thorkildsen. Men hun er bibliotekar og leser for ham fra Roald Amundsens bok om ferden til Sydpolen og grønlandshundene han hadde med seg.

Det stolte norske sydpolsfelttoget gjenfortelles i hundeperspektiv av Tassen Thorkildsen mens han forsøker å beskytte sin storslagent selvdestruktive eier mot både Hjemmehjelpen, Søppelmannen, og Jesus, samt hennes egen dysfunksjonelle familie. To mot verden, underveis mot Midten av ingen steder.

Og hvorfor skal man i det hele tatt bry seg om det i en verden der granatregnet aldri holder opp? Og når er det middag? Og når vil sønnen og svigerdattera tiltvinge seg huset?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788203362255
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 20.02.2017
Emne Skjønnlitteratur Ensomhet Romaner Hunder Eldre

Hans Olav Thyvold

Hans-Olav Thyvold (f.1959) har hatt en omfattende karriere som journalist, forfatter, oversetter, radio-DJ, rådgiver og foredragsholder. På Aschehoug har han utgitt Bruce Springsteen: Den siste amerikaner (2012) . Snille hunder kommer ikke til Sydpolen (2017) er Thyvolds første roman på Aschehoug. Les mer