Bla i boken

Skydekke

Velg format

Tilbudspris 288 kr Før 329 kr
På lager
ISBN
9788203377822
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Tenerife, 2005: Omgitt av løshunder, gamle damer og solbrente turister lengter to landsbyjenter etter å være voksne og tynne og barbere beina. Aller mest lengter de ned til stranda, som de nesten aldri har sett. I fjellsida der de bor, under den evig truende vulkanen Teide, slipper sola sjelden gjennom skyene.

Men ingen har tid til å ta dem med ut av nabolaget; foreldrene er opptatt med å jobbe for turistene, og bestemødrene er for gamle. Jentene er overlatt til seg selv - i en alder der de ikke vet om de skal onanere eller leke med barbie. Eller begge deler.

Andrea Abreus rå skildring av vennskap, begjær og vold er et knyttneveslag av en bok. Romanen utgis i over 20 land og sammenlignes med Elena Ferrantes Napoli-bøker - men utspiller seg i løpet av en eneste sommer da alt blir ugjenkallelig forandret.


«Lattertårene spruter og slutten gir frysninger. Ei liknende bok skal du lete lenge etter.» Joakim Tjøstheim, Dagbladet (Terningkast 6)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203377822
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Øyunn Rishøi Hedemann
Salgsdato 01.03.2022
Orig. tittel Panza de burro
Emne Pubertet Romaner Lydbøker Oppvekst Seksualitet Tenerife Skjønnlitteratur LHBT 2000-2009 Vennskap
Lest av Charlotte Grundt
Andrea Abreu

Andrea Abreu

Andrea Abreu er født i 1995 på den spanske øya Tenerife. Hun har studert kulturjournalistikk i Madrid og jobber som journalist. Hennes debutroman Skydekke vakte stor oppsikt da den kom ut i hjemlandet, både blant lesere og i pressen, og utgis i nærmere tjue land. Les mer