Skatten fra Miklagard

Annen tilknytning:

Velg format

Forventet i salg
Tilbudspris 99 kr Før 179 kr
ISBN
9788203259357
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I denne frittstående fortsettelsen av "Katakombens hemmelighet" retter Tom Egeland søkelyset mot uløste gåter fra vikingtiden og tar oss med fra Norge til vikingtidens Istanbul - Miklagard.

Det er sommerferie, og Robert blir med moren til Vestfold, der hun og arkeologteamet hennes har funnet en vikinggrav. Nyheten om et oppsiktsvekkende funn sprer seg raskt - hvis den eldgamle Njåls saga er sann, kan denne graven romme store skatter.
Samtidig dukker en vikinggutt som heter Ulv opp i Roberts drømmer. Ulv vokter en stor skatt, men skattens skjulested kan bare avsløres hvis Robert klarer å tyde et sett med gamle runer.
Kappløpet er i gang - Robert må finne skatten før den havner i gale hender. "Partiene fra vikingtiden er skrevet med en innsikt og detaljrikdom som gjør dem troverdige. (...) Egeland skriver slik at du nesten kunne sverge på at du selv var med på ferden. Korte, intense kapitler, hyppige vendinger og tidsskifter gjør at handlingen fosser fremover, ja, nesten som et vikingskip på tokt. (...) Er det mulig å si at Tom Egeland skriver bedre for ungdom enn for voksne, uten at det oppfattes som negativt for sistnevnte kategori? I så fall våger jeg påstanden. Vi gleder oss til å høre mer om Robert."
Frid Feyling, VG (terningkast 5)

"Det kan være vanskelig å få barn og unge til å lese. De klager på at bøker ikke er spennende og fengende nok. «Skatten fra Miklagard » er som skrevet for dem. (...) Boken er som en bergogdalbane. Man blir rykket inn, sitter som naglet til den er ferdig, og har veldig lyst til å kaste hendene i været og hyle av frykt og glede underveis. Akkurat som 80-tallets store actioneventyr."
Anders Holstad Lilleng, Demokraten

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Sider 269
Utgitt 2015
ISBN 9788203259357
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 11.08.2015
Emne 2010-2019 Østlandet Istanbul Romaner Skjønnlitteratur Spenning Vikingtiden
Tom Egeland

Tom Egeland

Tom Egeland (f. 1959) er født i Oslo og er særlig kjent for bøkene om arkeologen Bjørn Beltø. Den første, "Sirkelens ende" (2001), ble kalt "den norske Da Vinci-koden" fordi den utkom to år før Dan Browns verdensbestselger om samme tema. Han har skrevet sju bøker om Bjørn Beltø, men har også skrevet en rekke thrillere og ungdomsbøker. Tilsammen har Egeland utgitt 18 bøker.

Egeland ble tildelt Rivertonprisen i 2009 for "Lucifers Evangelium", ARKs barnebokpris 2013 for "Katakombens hemmelighet", Mads Wiel Nygaards legat 2013 for sitt samlede forfatterskap, Sagaprisen 2015 for sine historiske romaner for voksne og unge og Riksmålsforbundets litteraturpris (Riksmålsprisen) 2016 for "Djevelmasken".

Egelands bøker er oversatt til 24 språk.

Han har vært styremedlem i Forfatterforeningen siden 2010 og ble valgt til president for Rivertonklubben i 2015.

Tom Egeland har arbeidet i Aftenposten, der han var nyhetsjournalist, vaktsjef i aftenutgaven og nattredaktør i morgenutgaven. I 1992 ble Egeland redaksjonssjef i TV 2-nyhetenes Oslo-redaksjon. Han ble nyhetssjef i TV 2 i 2000. Les mer