Samtiden. Nr. 4 2015

tidsskrift for politikk, litteratur og samfunnsspørsmål

Velg format

139 kr
På lager
ISBN
9788203283994
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Forfatteren Torgrim Eggen er redaktør for årets siste utgave av Samtiden, et julehefte for de største og modigste. Omslaget er illustrert med tegning fra barnebokklassikeren Hvem skal trøste Knøttet? av Tove Jansson (1960).

Bildet og teamet «Mulige verdener» inneholder begge en slags programerklæring fra Eggen: Våg skrittet ut i det ukjente. Når det lille og ensomme knøttet tør, kan du ikke være stort dårligere.

Å skape en ny verden er litteraturens primære impuls. I svært alvorlige tilfeller er det også politikkens.

Samtiden 4/2015 åpner vinduene mot flere mulige virkeligheter ¿ i samtiden, i framtiden og hinsides dem begge. I kategorien «hinsides» finner vi grundige oppdagelsesreiser både i Mummidalen og i Westeros, det oppdiktede kontinentet de kjemper om i verdens største tv-serie Game of Thrones.

Under tittelen «framtiden» skal vi møte de alternative virkelighetene hos Philip K. Dick, som døde i 1982 men opplever det virkelig store gjennombruddet i disse dager. Dave Eggers står bak den mest duggfriske dystopien for øyeblikket, The Circle, som er lagt under lupen av Margaret Atwood.

I vår samtid skal vi studere ideen «identitetspolitikk». Hva slags verdener får vi når denne blir ført til sin konsekvens? Svarene vil overraske deg. Vi skal hilse på unge europeiske fascister som betrakter seg som vår tids spartanere, og svenske bibliotekarer som ødelegger barnebøker for å immunisere oss mot vranglære.

Hva finner vi der, i den mørke skogen full av skrømt og tankespinn?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 91
Utgitt 2015
ISBN 9788203283994
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 10.12.2015
Emne Faglitteratur Tidsskrifter

Torgrim Eggen