Samtiden. Nr. 4 2015

På lager
ISBN
9788203283994
Ebok
kr 139,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203283994
  • Salgsdato: 10.12.2015
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 91
Forfatteren Torgrim Eggen er redaktør for årets siste utgave av Samtiden, et julehefte for de største og modigste. Omslaget er illustrert med en tegning fra barnebokklassikeren «Hvem skal trøste Knøttet?» av Tove Jansson (1960).

Bildet og temaet «Mulige verdener» inneholder begge en slags programerklæring fra Eggen: Våg skrittet ut i det ukjente. Når det lille og ensomme knøttet tør, kan du ikke være stort dårligere.

Å skape en ny verden er litteraturens primære impuls. I svært alvorlige tilfeller er det også politikkens.

Samtiden 4/2015 åpner vinduene mot flere mulige virkeligheter - i samtiden, i framtiden og hinsides dem begge. I kategorien «hinsides» finner vi grundige oppdagelsesreiser både i Mummidalen og i Westeros, det oppdiktede kontinentet de kjemper om i verdens største tv-serie Game of Thrones.

Under tittelen «framtiden» skal vi møte de alternative virkelighetene hos Philip K. Dick, som døde i 1982 men opplever det virkelig store gjennombruddet i disse dager. Dave Eggers står bak den mest duggfriske dystopien for øyeblikket, The Circle, som er lagt under lupen av Margaret Atwood.

I vår samtid skal vi studere ideen "identitetspolitikk". Hva slags verdener får vi når denne blir ført til sin konsekvens? Svarene vil overraske deg. Vi skal hilse på unge europeiske fascister som betrakter seg som vår tids spartanere, og svenske bibliotekarer som ødelegger barnebøker for å immunisere oss mot vranglære. Hva finner vi der, i den mørke skogen, av skrømt og tankespinn?
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Torgrim Eggen

Mer om forfatteren