Samlede dikt 2002-2006

den siste ildlender

Velg format

Forventet i salg
199 kr
ISBN
9788203193767
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Dette bindet av Stein Mehrens "Samlede dikt" inneholder "Den siste ildlender" (2002), "Imperiet lukker seg" (2004) og "Anrop fra en mørk stjerne" (2006).

"... en av moderne norsk litteraturs aller fremste lyrikere, som kjærlighetsdikter kanskje den fremste. Han er original ved sin billedskapende evne og en språklig overskridelsesteknikk der paradokset virker som intensiverende faktor. ... Det rytmiske drivet kan være symfonisk, syngende og stigende mot det ekstatiske, eller kort, knapt og inntrengende. ... som poet fortjener han på sitt beste å nevnes blant de aller fremste: Wergeland, Obstfelder, Bull, Jacobsen, Hofmo og Hauge."
Per Thomas Andersen, Norsk litteraturhistorie

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 283
Utgitt 2008
ISBN 9788203193767
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 14.05.2008
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk

Stein Mehren

Stein Mehren (1935-2017) har studert filosofi ved Universitetet i Oslo, samt biologi både i Oslo og Tyskland og språk i England. Mehren debuterte som forfatter i 1960 med diktsamlingen "Gjennom stillheten en natt" og har skrevet essays, romaner, skuespill og ikke minst dikt. Mehren markerte seg raskt som en framtredende dikter og har siden debuten holdt posisjonen gjennom sitt rike og produktive forfatterskap. Han brakte noe nytt inn i norsk lyrikk. Uventede bilder, en varhet overfor klangen og nyansene i språket, sammen med bevisstheten om følelse og tanke som uoppløselige deler av hverandre.

Ved siden av egne utgivelser har han bidratt i ulike antologier, utgitt to cder og konserter med Ketil Bjørnstad, laget korverk med Kåre Kolberg og Ståle Kleiberg, laget tekster til sanger av Øystein Sommerfeldt og til oratorium av Arne Nordheim og skrevet artikler for aviser. Stein Mehren har også skapt seg et navn som maler, og han har hatt flere separatutstillinger og deltatt i en rekke kollektivutstillinger. Les mer

Andre i samme serie

 1. Utvalgte dikt
  Utvalgte dikt
  Innbundet
  199 kr
  Kommer