Quisling

en biografi

Velg format

399 kr
Kommer for salg
01.10.2024
ISBN
9788203452697
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Han forrådte sitt land og folket han var en del av. Han grep makten da tyskerne okkuperte Norge og var ansvarlig for at utallige liv gikk tapt. Hvordan kunne Vidkun Quisling bli den han ble? Hvilke valg tok han på veien mot sviket? Hvaførte ham inn i Hitlers tjeneste?
I Quisling. En biografi følger vi Quislings liv fra barndommen i Telemark til retterstedet på Akershus festning, hele veien med Hans Fredrik Dahls kombinasjon av historisk kunnskap og uovertrufne stilistiske form.
Dahls storverk om NS-førerenutkom første gang i to bind på 1990-tallet og ble raskt en klassiker innen både biografisjangeren og krigslitteraturen. Nå foreligger den forkortede samleversjonen av de to bindene i ny og oppdater utgave som tar opp i seg de siste tiårenes økte kunnskap om krigsårene, ikke minst når det gjelder ansvaret for de norske jødenes skjebne. Dermed kan verket, som i sin tid var både omdiskutert og kritikerrost, nå nye lesere.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2024
ISBN 9788203452697
Format Pocket
Språk Bokmål
Emne Norge Nasjonal samling Biografier 1900-1945 Krigens rett Politikere Faglitteratur

Hans Fredrik Dahl

Hans Fredrik Dahl er professor emeritus ved Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo, og har utgitt en rekke historiske og mediehistoriske bøker. Les mer