Bla i boken

På vår vakt

beretninger fra politiets beredskapstropp

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203378737
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Beredskapstroppen - også kjent som «Delta», etter sitt kallesignal - er politiets innsatsenhet mot terrorisme, sabotasje og gisselsituasjoner. Den er en spesialstyrke og utfører særlig krevende, «skarpe» oppdrag knyttet til det trusselbildet alle kontraterrorstyrker i Europa står overfor. Denne boken gir et unikt innblikk i hvordan slike styrker øver, trener, driver seleksjon - og gjennomfører operasjoner. Det stilles særdeles tøffe kravene til tjenestemennene, fysisk som psykisk. Over halvparten av tjenestetiden går med til trening og øvelser.
Delta fungerer også som innsatsstyrke i bekjempelsen av grov og alvorlig kriminalitet i samfunnet vårt og driver døgnkontinuerlig, uniformert bilpatruljering underlagt Oslo politidistrikt. Styrken har i tillegg en landsdekkende bistandsfunksjon overfor de andre politidistriktene.
I mer enn to år har Malin Stensønes fått følge Delta under selektering, opptrening, øvelser og patruljetjeneste. For første gang forteller operatørene også om aksjonen de gjennomførte 22. juli 2011, under det verste terroranslaget på norsk jord siden annen verdenskrig.

Lydboka ble produsert av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek i 2017.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203378737
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 10.11.2021
Emne Norge 22. juli-terroren Faglitteratur Politi
Lest av Emma Rowena Hansen
Malin Stensønes

Malin Stensønes

Malin Stensønes (f. 1968) har en allsidig bakgrunn fra politikk og næringsliv. Hun debuterte som forfatter i 2012 med "På våre vegne. Soldatberetninger fra Afghanistan", som fikk en svært god mottakelse. Les mer