På innsiden av barnevernet

Velg format

189 kr
På lager
ISBN
9788203392306
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Å jobbe i barnevernet er en av de nyttigste, men også vanskeligste jobbene man kan ha. Mange saker er vellykkede, andre saker havner i Menneskerettsdomstolen i Strasbourg.
Den pensjonerte barnevernspedagogen Solfrid Alstad brenner for barnevernet og gir oss et unikt innblikk i en lukket verden. Hun forteller en rekke dramatiske, rystende, men også rørende og positive historier fra 40 år i barnevernet, inkludert 20 år i førstelinjetjenesten. Hun ønsker å fylle tomrommet mellom ytterpunktene i en polarisert debatt ved å skildre hva som egentlig foregår på dette området. Hvordan fattes vedtak om akuttplasseringer? Hvordan følges barn, foreldre og fosterforeldre opp? Og hva blir konsekvenser for mennesker i krise?
Alstad frykter et kaldere barnevern der empati og fagkunnskap må vike for regelrytteri og bastante oppfatninger. Det vil til syvende og sist ramme de svakeste blant oss.

«For alle som følger diskusjonen fra utsiden, kan det være vanskelig å forstå hva som egentlig foregår. Derfor er 'På innsiden av barnevernet' viktig ... Boken er godt skrevet og skaper engasjement for barna og foreldrene hun beskriver.» Gunnar Kagge, Aftenposten

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203392306
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 25.03.2022
Emne Personlige beretninger Norge Faglitteratur Barnevern
Solfrid Alstad

Solfrid Alstad

Solfrid Alstad (f. 1947) er pensjonert barnevernspedagog med videreutdanning i psykisk helsearbeid. Hun har 40 års praksis som miljøarbeider, styrer og daglig leder ved ulike institusjoner i Oslo og som konsulent i førstelinjetjenesten i en kommune på Østlandet. Les mer