Forfatter og økonomi

Ved beslutning om utgivelse setter forlaget opp en Normalkontrakt slik den er forhandlet frem mellom  Den norske Forfatterforening og  Den norske Forleggerforening.

Det utbetales et forskudd på royalty ved kontraktsinngåelse. For utgivelser innenfor dokumentarfeltet benyttes en Normalkontrakt fremforhandlet mellom  Norsk faglitterær forfatterforening (NFF) og Den norske Forleggerforening.

Normalkontrakten som benyttes ved utgivelser for barn- og ungdom er fremforhandlet mellom Norske barne- og ungdomsbokforfattere og Den norske Forleggerforening eller Norsk faglitterær forfatterforening.

Les også: vil du bli forfatter hos Aschehoug?

Forfatterens inntekt

Forfatterens inntekt (royalty) regnes i prosent pr. solgte eksemplar. Er boken illustrert, deles royalty mellom forfatter og illustratør etter en fordelingsnøkkel de kommer fram til i samarbeid med forlaget. Forlaget dekker alle utgifter til produksjon, markedsføring, salg, distribusjon osv.

Send oss gjerne manus elektronisk

For skjønnlitteratur: manus.skjonnlitteratur@aschehoug.no

For sakprosa: manus.sakprosa@aschehoug.no

For barn og ungdom: manus.barnogungdom@aschehoug.no

Manuskripter sendt på e-post bør sendes som PDF eller Word-dokument. Vi tar også imot manus sendt via post. Adressen vår er: Aschehoug forlag, Postboks 363 Sentrum, 0102 Oslo. Merk konvolutten med navnet på den avdelingen du ønsker at skal vurdere manuset ditt.

Behandlingstiden for innsendte manuskripter er 2–8 uker, og alle får skriftlig svar. Vi returnerer ikke manus med mindre du ber spesielt om det. Husk å oppgi navn, adresse, epostadresse og telefonnummer, og send gjerne en kort presentasjon av deg selv.

Dersom du ønsker konkrete skrivetips og -råd, anbefaler vi Merete Morken Andersens Skriveboka.

Vi ser fram til å høre fra deg!